Irland: Afrikanskt gäng attackerade far och son – nu går Balbriggans invånare ut i protest

IRLAND. Staden Balbriggan på östra Irland har under en tid drabbats hårt av gäng bestående av unga afrikaner. Efter att en far och son utsatts för en feg främlingsattack har nu stadens invånare samlats i en protest utanför stadens polisstation med krav om att gängbrottsligheten stoppas.

Invånare i irländska Balbriggan samlades under onsdagskvällen utanför stadens polisstation med krav om att lagens väktare en gång för alla tar tag i problemen med”ungdomsgäng”. Foto: Twitter.

Det var under lördagskvällen som en far i 40-årsåldern och hans tonårsson omringades av en grupp om femton personer i den irländska staden Balbriggan. Både far och son ska ha misshandlats av gruppen, som i mainstreammedia beskrivs som ett ”ungdomsgäng”, men som enligt partiet Identity Ireland är unga afrikaner som plågat stadens invånare under en längre tid.


Attacken upprörde Balbrigganborna så pass att de under onsdagen arrangerade en massprotest som hölls utanför stadens polisstation. På ett flygblad som spridits inför protesten står uppmaningen: ”Gör något åt den konstanta rädslan och problemen med ungdomsgäng i vårt samhälle”.

På webbsidan balbriggan.info kan man läsa om onsdagens protest:

Som en växande stad med den yngsta och snabbast växande befolkningen i Fingal så känner invånarna en oro över bristen på resurser och det växande behovet av Gardai [poliser, reds. anm.] på gatorna. Många av de kvinnor som kom till evenemanget berättade att de är rädda att gå ut ensamma på kvällarna och några av affärsinnehavarna i staden har börjat känna sig pressade, då de menar att invånare väljer att hålla sig borta från butiker under mörka kvällar för att istället bege sig till handelsområden där de känner sig säkrare.

Även om mainstreammedia beskriver Balriggans bekymmer som ett problem med ”ungdomsgäng” så behöver man inte söka länge på exempelvis irländska internetforum för att se att det rör sig om unga afrikaner som plågar sitt värdfolk. På Identity Irelands Facebook kan man bland annat läsa om att partiet har fått rapporter från oroade irländare angående ”beteendet hos afrikanska ”ungdomar” i Balbrigganområdet”.

Samtidigt uppmanar Twitteranvändaren ”Unser Kampf” Nordfront att uppmärksamma irländarnas situation:


På nyhetssidan thetricolour.com skriver man om problem i flertalet städer inom grevskapsdistriktet Fingal, som omfattar Dublins norra delar med omnejd. Enligt nyhetssidan har området länge präglats av mångkulturella problem och under 2018 planeras bland annat ett gigantiskt moskébygge i staden Warrenstown.

Källor:
Father and son injured after attack by ’gang of youths’ in Balbriggan
Balbriggan comes out in force to demand action against gangs and crime
Blanchardstown – Residents living in Fear as new gang culture takes shape

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Balbrigganborna har varit utsatta för århundraden av förtryck. De borde veta bättre än att vända sig till den kontrollerade Polisen för att få hjälp med rasfrämlingsbrottsligheten, och i stället lösa problemet själva. Det hade förstås också glatt den främmande makten som i sin tur hade getts möjlighet att ytterligare förtrycka irländarna. Men ingen soldat i något krig mår bra av att tvingas hålla tillbaka sina stridshandlingar att skydda sig och sitt folk. Bättre är att slåss och dö än att låta sig förtryckas. Det lär många av oss få lära oss i framtiden.

имя
Nybörjare
имя
2 år sedan

Irländarna är ju dokumenterat duktiga på att organisera sig och att kämpa med alla medel. Men det kanske bara gäller mot andra vita..

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Negrer och blattar skapar alltid samma problem när dom kommer till civiliserade länder av den orsaken ska dom omgående skickas hem.

Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

Negrer ska vara inspärrade.

André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
2 år sedan

Dublin har berikats ocksaa tyvärr (Balbriggan ligger i norra Dublin)