Iransk politiker: ”Israel utplånas om USA anfaller oss”

UTRIKES. Iran hotar med utplåning av Israel ifall USA attackerar dem.

Mojtaba Zolnour, som är ordförande för det iranska parlamentets kommission för utrikes- och säkerhetspolitik, sa under gårdagen att ”det kommer bara vara kvar en halvtimme av Israels livstid” ifall USA attackerar Iran.

Uttalandet kommer efter att den starkt judiskt influerade regimen i Washington trappat upp sina provokationer mot Iran i det antisionistiska landets närområde. Bland annat har de flyttat flera attackflyg och ett hangarfartyg till Irans närhet.

Efter att USA förra året drog sig ur kärnavtalet med Iran – trots att dessa följde dess regler till punkt och pricka – har dessutom hårda sanktioner på nytt riktats mot Teheran. Som motdrag till detta meddelade den islamiska regeringen förra veckan att de – eftersom de inte fått tillräckligt tydligt stöd av de europeiska undertecknarna av avtalet – nu har ökat lagringen av låganrikat uran till över 300 kilo, vilket inte för dem särskilt mycket närmare att skaffa kärnvapen men som avses som en signal mot omvärlden.

Källor:
Iranian MP Warns ‘Only Half an Hour Will Remain of Israel’s Lifespan’ if US Attacks Iran
Foreign minister: Iran’s enriched uranium stocks exceed 300kg

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausEthnyPeterSamuel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Hell Mojtaba Zolnour!

Peter
Medlem

Det ena som det andra är inget att höja till skyarna!

Ethny
Medlem

Där vill jag inte hålla med. De lägger sig inte i andras intressen och startar heller inga krig likt Israel och USA.

Iran förtjänar sin suveränitet och likaså folket förtjänar sitt land, liksom vi svenskar förtjänar vårt land utan (((dessa))) som ockuperar oss.

Jag har f.ö mycket större respekt för Iran än terrorstaten Israel. Där den senare inte ens bör få existera då det enbart är ett ockuperat landsområde. Samtidigt som de destabiliserar alla de länder som de lägger näsan i blöt, vilket även är deras metod / plan.

Klaus
Medlem

När Israel med alla judar är utplånat istället för Iran och europeiska folk är oroshärden bort, US-amerikaner, britter och fransmän måste inte längre i krig för Israel, Tyskland måste inte längre betala för dem och muslimer kan återvänder från Europa.