Irans ledare påtalar mediecensuren: ”Vem äger media i väst?”

UTRIKES. Irans högste ledare pekar ut västetablissemangets hyckleri med sitt tal om ”medial frihet”.

Ayatollan tillsammans med Rysslands president Vladimir Putin. Foto: english.khamenei.ir (CC BY 4.0)

Irans högste andlige och politiske ledare, ayatolla Ali Khamenei, har gått ut på Twitter och kritiserat västvärldens hyckleri kring ”medial frihet”.

”De säger att medier åtnjuter frihet i USA och Europa. Jag frågar mig dock, vilken känd västerländsk media ger röst åt medel- och arbetarklassen? Vem äger dagens massmedier? Är det någon annan än stora kapitalister?”

”Parollen om yttrandefrihet i väst är inte sann. De skriker ut paroller […] men i verkligheten finns ingen frihet för kritisk media. Subtil och förrädisk censur och förtryck existerar i väst”, menar han vidare.

Ayatollan har rätt, i alla fall vad gäller Sverige. Här samarbetade nämligen regeringen tillsammans med Bonnier och stora judiska sociala medieföretag i syfte att stänga ner och censurera kritiska röster.

Ali Khamenei har tidigare försvarat förintelserevisionister samt kritiserat feminismen i väst som han menade var ett sionistiskt verktyg för att förstöra samhället.

— Att göra västvärldens kvinnor till en vara och ett föremål för sexuell tillfredsställelse är med största sannolikhet en sionistisk plan ämnad att förstöra samhället, sa Khamenei 2017.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments