Irans hälsominister smittad av Coronaviruset

IRAN. Dagen efter att Irans hälsominister Iraj Harirchi framträdde på en pressträff där han talade om hur Coronaviruset ska bekämpas har det bekräftats att ministern själv är smittad.


Presskonferens från måndagen, där Irans hälsominister framstår som sjuk, talandes om Coronaviruset. Under tisdagen bekräftades att han själv smittats.

Förutom Kina är Iran en av de länder som drabbats hårdast av Coronaviruset, som uppstod för bara några veckor sedan i kinesiska Wuhan men nu spridit sig till alla kontinenter förutom Afrika och Sydamerika.

Enligt officiella uppgifter från Iran har 95 personer smittats. Men många tror att det riktiga antalet smittade är betydligt högre, bland annat eftersom man har 16 rapporterade dödsfall i Iran medan viruset har en dödlighet på ungefär tre procent.

Nu har det bekräftats att Irans hälsominister Iraj Harirchi har smittats av viruset och har satts i karantän. Beskedet kom under tisdagen, bara en dag efter att Harirchi framträtt svettig och hostandes på en presskonferens där man diskuterade hur viruset ska bekämpas.

Även den iranske parlamentsledamoten Mahmoud Sadeghi sägs ha smittats av Coronaviruset.

Irak, Förenade Arabemiraten och Turkiet har nu valt att ställa in flygtrafiken till och från Iran för att undvika ökad smittspridning.

Källa:
Irans vice hälsominister har testats positivt för coronaviruset

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Vera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

När det här är överstånden med förskräckelse – gör Dina semesterresor INOM Europa – det finns så mycket vackert att se och uppleva.