Iran: Våra missiler kan sänka USA:s flotta

UTRIKES. Enligt en befälhavare i det iranska revolutionsgardet kan landets kortdistansrobotar slå ut amerikanska fartyg i Persiska viken.

Enligt Mohammed Saleh Jokar, vice befälhavare för det iranska revolutionsgardet, ligger de amerikanska krigsfartygen i Persiska viken inom räckvidden för iranska robotsystem.

— Till och med våra kortdistansrobotar kan lätt nå de amerikanska fartygen i golfen, har befälhavaren uttalat till nyhetsbyrån Fars.

Den senaste tiden har spänningen mellan USA och Iran ökat. Nyligen förstärktes den amerikanska hangarfartygsgruppen i området av två jagare. Iranierna verkar dock inte tro att USA kommer vilja starta något nytt krig, då ett krig skulle ställa till med för stora ekonomiska problem.

Frågan är också huruvida amerikanerna verkligen skulle kunna landsätta invasionsstyrkor i Iran, då fartyg i den smala golfen kan bli väldigt utsatta för robotattacker från landets kust.

Källa:
Iran’s short-range missile can reach US fleet in Gulf – Revolutionary Guards deputy commander

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Trumps spel för galleriet, så att (((krigshökarna))) dreglar, men det är också allt som sker.

Klaus
Medlem

Sänka Illuminati-judarnas amerikanska flotta kostar nästan endast vita amerikanska marionetter livet.