Iran terrorklassar de amerikanska styrkorna

UTRIKES. Irans parlament godkände på tisdagen ett lagförslag som likställer hela den amerikanska militären och Pentagon med terrorister. Beslutet kommer efter mordet på toppgeneralen Qasem Soleimani och är även ett svar på att Donald Trump i april terrorklassade det iranska revolutionsgardet.

General Qasem Soleimani kommer att begravas under dagen. Foto: Tasnim News Agency (CC BY-SA 4.0).

Det iranska parlamentet godkände på tisdagen ett lagförslag som likställer hela den amerikanska miltären och Pentagon med terrorister.

I ett uttalande slog parlamentet fast att ”allt stöd till dessa styrkor, inklusive militär hjälp, underrättelseinformation, finansiell eller teknisk hjälp, service eller logistik, kommer att betraktas som ett samarbete i terrorism”.

Terrorklassningen av de amerikanska styrkorna ska vara ett svar på att Donald Trump i april 2019 förklarade det iranska revolutionsgardet som en terroristorganisation.

Beslutet att terrorklassa den amerikanska krigsmakten kom efter den amerikanska terrorattacken natten till fredagen, då befälhavaren för iranska revolutionsgardets elitstyrka Quds, general Qasem Soleimani, på direkt order från Trump avrättades i en drönarattack vid Bagdads internationella flygplats.

Även den irakiske milischefen Abu Mahdi al-Muhandis, en av de högste ledarna inom milisgruppen Hashd al-Shaabi, dödades vid attacken.

General Soleimani var en av Mellanösterns mäktigaste män och ett militärt geni. Han har varit fundamental i kampen mot IS.

Soleimani var mycket populär bland Mellanösterns shiamuslimer och har av CIA-analytikern Kenneth Pollack beskrivits som ”James Bond, Erwin Rommel och Lady Gaga i en person”.

Han anses av regionala analytiker ha varit Irans näst mäktigaste man efter landets högste ledare ayatolla Ali Khamenei.

General Soleimani kommer att begravas under dagen.

Källor:
Iran designates US forces ’terrorists’ for killing general
US-Iran tensions after Soleimani killing

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
nordboVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Det var på tiden – skulle redan skett efter terrorbombningen mot Dresden i Europa.

nordbo
Medlem

Trumps uttalande i dagarna ifrån den globala plattformen Twitter löd i stil med ”att de har siktet inställt på många av Irans städer samt anrika kulturrika platser”.

Bara uttalandet isig är fog för att terrorklassas.!

Frånsätt det eWiga geopolitiska krigshetsspelet sinsemellan så är USA helt låsta med att kunna dra sig tillbaka egentligen.

Israel har många fiender fortfarande trots att man har lyckats med att installera NWO-vänliga regeringar/myndigheter överallt.Ifall deras största beskyddare US skulle börja dra sig tillbaka då skulle Israel börja använda sitt kärnvapen…Ifall vi går under, så tar vi med oss så mycket det går – den mentaliteten är stark där.