Iran pekar ut islamister och utländska agenter bakom upproren

UTRIKES. En högt uppsatt iransk tjänsteman har pekat ut islamister och utländska agenter som de som ligger bakom de nu pågående upproren i landet.

Nordfront rapporterade under gårdagen om demonstrationer i Iran som började som allmänna missnöjesyttringar mot landets ekonomiska situation men som sedermera blev allt mer öppet kritiska mot landets regering och nuvarande styrelseskick.

Protesterna har därefter fortsatt, ofta i våldsamma former. I flera filmer från demonstrationerna kan man till exempel se personer som kastar sten mot polisen samt tänder eld på olika föremål och byggnader längs gatorna.

En sådan demonstration under gårdagen i provinsen Lorestan slutade med två döda. Lorestans biträdande chef för politiska och säkerhetsmässiga angelägenheter, Habibollah Khojastepour, menar att demonstranterna agerat på order av ”fientliga grupper” utanför Iran.

— Vårt mål var att upplösa folksamlingen på ett fredligt sätt, men på grund av närvaron av takfiris (extrema sunniislamister som till exempel Islamiska staten, reds.anm) och fientliga individer och grupperingar som styrdes av utländska underrättelsetjänster blev tyvärr två människor dödade, sa Khojastepour som samtidigt påpekade att ingen skarp ammunition användes av iransk militär eller polis.

Irans president Hassan Rouhani har också kommenterat protesterna – som stöds av både USA och Israel – med att välkomna iraniernas rätt att visa sitt politiska missnöje men att våld inte kommer att tolereras.

Tidigare har USA:s utrikesminister Rex Tillerson öppet meddelat att USA med hjälp av pålitliga ”andra element inom Iran” vill byta ut den antisionistiska regeringen.

Källor:
Iranians free to express criticism, stage protest: President Rouhani
Rouhani says Iranians have right to protest, slams Trump’s comments

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

20
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
10 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
VictorAndreasAndersSverkerRandalf Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Som vanligt agerar dessa ((())) under en annan täckmantel och försöker få oss att tro att det är spontant agerande och en normal händelseutveckling. Allt är dirigerat och planerat. Min tolkning dock:)
Vad ska man tro?

Christian Hamilton
Medlem

I många utländska media antyds det klart och tydligt att det är USA samt Israel och Saudiarabien som ligger bakom med insmugglade agenter. Det är precis vad som hände i Ukraina med flera länder när sionister och globalister inte kunde kuva genom mer subtila metoder. Detta är inget annat än ett Maidan ver2.0. Denna gången kunde inte Victoria Nuland och den mentalt störde McCain medverka genom att dela ut kakor till den, av deras agenter, upphetsade massan. Man får tycka vad man vill om Iran, jag ser i alla fall upp till stater som inte låter sig kuvas och som… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Trump Har öppet deklarerat att han tänker återuppta operation Fenix i USAs [läs Israels] fiendeländer.

https://en.wikipedia.org/wiki/Phoenix_Program

Christian Hamilton
Medlem

En annan sak är att Iran faktiskt är ett ganska öppet land, tvärt emot vad västlig media lurar er att tro. Denna öppenhet har sina brister i det att fientliga agenter lättare kan smugglas in i landet. Irans säkerhetstjänst är bra men det massiva trycket från utländska staters agenter kan bli mycket även för de bästa.

Klaus
Gäst
Klaus

Tyvärr har de judiskt styrda USA tillräckligt med vita soldater som är igen redo att gör krig för det folkmordiska Talmud-Israel.

Per
Medlem

En stark känsla av Deja Vu med åtanke på Egypten, Ukraina, Libyen etc; samma modus operandi om och om igen.

Kurdi
Medlem

Irans president Hassan Rouhani har också kommenterat protesterna – som stöds av både USA och Israel – med att välkomna iraniernas rätt att visa sitt politiska missnöje men att våld inte kommer att tolereras.

👍

Kurdi
Medlem

Kommentera vad ni tycker

Christian Hamilton
Medlem

Kan bara säga att hade vi haft samma frihet att demonstrera här i Sverige som president Rouhani i Iran presenterar, då hade Motståndsrörelsen sluppit bli misshandlade av polisen stup i kvarten.

Hade aldrig, för 30 år sedan, kunnat drömma om att Sverige skulle bli denna liberal-marxistiska diktatur den nu är.

Randalf
Medlem

Angående Donald Trumps ”stöd” för protesterna så bör man ställa sig frågan om vem som gynnas av hans twitterinlägg.

Gynnas verkligen de som protesterar i Iran av att Trump slår på stora trumman för ”regimchange”, demokrati och mänskliga rättigheter samt bekämpande av terrorism?

Detta bör sättas i ljusets v att Donald just åstadkommit mästarnumret genom att ha fått hela världen att vända sig emot Israel till stöd för Palestina, inte minst Iranierna har provocerats av Trumps förslag om att flytta ambassaden till Jerusalem.

Allt som Donald har gjort har varit dåligt för sionisterna.
Inte dåligt för att vara en (((president))) ;)

Karl-Путин A
Medlem

Trump har även skärpt sanktionerna mot Iran och Nordkorea, helt enligt önskemål från ”sionisterna”. ”Hela världen” har redan varit emot Israel, ända sen sexdagarskriget 1967. Att den judiska vasallstaten USA nu öppet visar vem som bestämmer förändrar inget i sak.

Sverker
Medlem

Jag sällar mig också till gruppen som menar att Trump kör med avancerad reflexiv kontroll. Alltså gör något som i förstånde ser ut som något pro-judiskt, för att eliminera protester ifrån judiskt sinnade, men som i slutändan är helt kontraproduktivt för dom. Som en jude-tidning skrev nyligen ”Trump has out-jewed the jews”. Ponera att en president skulle agera som vi vill, med omedelbara antijudiska beslut.
Denne hade dom avlivat utan att blinka, på samma sätt som tidigare presidenter.
Vad vinner vi på det?

Karl-Путин A
Medlem

Man kan ju alltid drömma – jag säger inte att du har fel, men var även valet av den judiske svärsonen ett prov på reflexiv kontroll?

Randalf
Medlem

Ja.

Sverker
Medlem

Det är svårt att sia, om svärsonen. Som det ser ut nu har väl han fått hundhuvudet med dom ryska kontakerna. Det finns exempel på judar som motarbetar judendom. T.ex Atzmon nyligen i sitt tal i Tyskland inför typisk superhjärntvättad publik som inte visste till sig hur dom skulle förhålla sig :-) Men angående Trump, så har han världens svåraste uppgift, att överleva och överlista en fiende, som dessutom köpt/mutat/hotat en mängd ickejudar. Några punkter som Trump gjort. 1.Instiftat minnesdag för kommunismens offer=nagel i ögat på judarna. 2. Kommit(inofficiellt)överens med Putin att tömma Ryssland på USA-diplomater, alltså djupa staten folk=judekontrollerade.… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

6. Trump har ”gett” Ryssland två kärnvapenbestyckade baser i Syrien. Måste kännas som elakartade hemorrojder under en 40-årig ökenvandring på agendajudar som Wolodarski, Silberstein mfl.

Om Trump har handlat avsiktligt eller medvetet här återstår att se – 2018 kan bli ett spännande år :)

Anders Jonsson
Medlem

Israel, (((USA))) och deras JUDE-makt i hela världen är ondskans (((imperium))) på jorden.

I detta har shia-muslimerna rätt.

Hell seger!

Karl-Путин A
Medlem

Satans avkomma på Jorden ska ledas ner i underjorden och ingången ska förseglas med en atombomb – glöm alla naiva lösningar som en godhjärtad österrikare skissade på för snart hundra år sen.

Andreas
Medlem
Andreas
Victor
Medlem

Övertagande av Syrien med hjälp av isis misslyckades. Så nu går (((dom))) på Iran så klart. Räkna med fler såna hära ”folkliga uppror” den kommande tiden.