Iran: ”Israel är en cancertumör”

MELLANÖSTERN. Irans president kallar Israel för en cancertumör skapad av Västvärlden.

Irans president Hassan Rouhani har kallat Israel för ”en cancertumör” skapad av Västvärlden efter andra världskriget för att kunna avancera sina intressen i Mellanöstern. För att bekämpa Israel eftersökte Rouhani arabisk enighet mot ”sionisterna och amerikanerna”.

— Idag står den muslimska världen ensam, så muslimer borde ta varandra i hand. Att lita på utlänningar är det största historiska misstaget, sa presidenten i ett tal under lördagen till 350 muslimska politiker och forskare från 100 länder.

Shiamuslimen Rouhani sträckte också ut en hand till den sunnimuslimska världens ledande nation, Saudiarabien, som tvärtemot Irans uttalade vilja allt mer börjat mjuka upp sina relationer med Israel. Presidenten sa att Teheran är redo att försvara Saudiarabiens intressen mot terrorism utan att förvänta sig någonting tillbaka. Han kallade dessutom saudierna flera gånger för Irans ”bröder”.

Iran stöder både palestinska Hamas och libanesiska Hizbollah som båda med militära medel bekämpar den judiska staten.

Källor:
Iran’s President Rouhani urges Muslim unity against US, Israel
Iran’s Rouhani calls Israel a ’cancerous tumor’, in rare outburst

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
DarthKarl-Путин AKlausSlipsen_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Själv tycker jag detta ställningstagande är något märkligt. ”Att lita på utlänningar är det största historiska misstaget” säger han. Visserligen har landet behandlats otroligt illa av USA, men det är ju faktiskt många västerlänningar som betraktar Iran som en av de mer respekta länderna i världen i dag, och som gärna skulle bli bundsförvanter.

Och är saudierna verkligen någons bröder?

Känns lite som att oljesanktionerna slagit hårt mot Iran och han hoppas att Saudiarabiens starka ekonomi ska göra det lättare för landet. För det här är ju inte principfasta ställningstaganden.

Skönt att de inte ger upp kampen mot judestaten, dock.

Slipsen
Medlem

Hahahaha. Så sant som det är sagt och judarna och jänkarna själva vet att Israel är skapat för att avancera i mellanöstern.
Palestinierna fanns redan där när Exodus inleddes(uttåget ur Egypten, vilket nog inte heller var en slump).

Klaus
Medlem

Ett stort problem för både Iran och Saudiarabien är att de inte har en nämndvärd egen vapenproduktion. Iran lär ha egna stridsvagnar och munitionsproduktion men är trots allt avhängigt av import från Ryssland och Kina.

Karl-Путин A
Medlem

Störst problem har naturligtvis Saudiarabien med en befolkning av kamel****are och pe****er som inte ens klarar av att skruva i en skruv i en mutter, medan Irans befolkning är högutbildad och kan bygga en atombomb inom ett par år, om de inte redan har gjort det. Sen att man är beroende av andra länder gäller inte bara för Iran, Saudiarabien, Ryssland, Israel eller USA. ”Världens enda supermakt USA” klarar inte av att skjuta upp raketer i rymden utan får förlita sig på ”ärkefienden” Ryssland. Ryssland tillhandahåller även världens bästa luftförsvarssystem S-300 och S-400 som både Saudiarabien, Indien och Iran köpt… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Cancertumör var väl att till något i underkant. Israel är Satans hemvist på Jordytan. Jag håller med Iran om att Israel måste utraderas från kartan innan det kan bli fred i Mellanöstern och ännu längre bort.

Darth
Medlem

Varför bry sig så mycket om Israel och mellanöstern överhuvudtaget? Det är väl bättre att judarna har någonstans att ta vägen och av samma anledning som Haavara-överenskommelsen uppstod i Tyskland på 30-talet.