Iran hotar terrorklassa USA:s armé

UTRIKES. Iran hotar med tillbakakaka om USA terrorklassar landets elitstyrka Revolutionsgardet.

USA har hotat med att terrorklassa Irans elitstyrka Revolutionsgardet. Beslutet har inte så mycket att göra med verklig terrorism utan snarare att ytterligare isolera det redan idag hårt sanktionerade shiamuslimska landet.

Som svar hotar nu Iran med tillbakakaka genom att jämställa USA:s armé med den sunnitiska terrorgruppen Islamiska staten.

— Ifall Revolutionsgardet placeras på USA:s lista över terrorgrupper kommer vi att sätta landets militära personal på vår terrorlista jämsides med Islamiska staten, sa en av Irans utrikespolitiska talesmän.

Revolutionsgardet består av cirka 125 000 soldater och är en ideologiskt driven elitstyrka som arbetar för att säkra Irans muslimska och antisionistiska karaktär.

Källa:
Iran will blacklist US army if Washington bans IRGC: MP

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 år sedan

islam är en mördarsekt. allah är djävulen i förklädnad och han är fadern till alla lögnare.

Ethny
Nybörjare
Ethny
1 år sedan
Reply to  Child-Of-God

Såsom USA stödjer ISraels krig genom att störta Israels fiender är enligt mig värre (Syrien, Irak, Libyen). Vad har t.ex Iran gjort – vilka krig har de startat? (bortsett från Iran – Irak kriget då på 80-talet där det förvisso var Irak som invaderade Iran). Skulle hellre ha Iran som granne än (((Saudiarabien))). De förtjänar sitt land och sin suveränitet till skillnad från Israel som startar många krig, där USA med flera vita länder som dras in, blir majoriteten av offer då i princip inga judar deltar. I syfte att splittra Iran och starta inbördeskrig. Sedan struntar jag i vilken… Läs mer »