Iran har utvecklat eget luftvärnssystem

UTRIKES. I syfte att vara självförsörjande på militär utrustning har Iran utvecklat ett eget luftvärnssystem.

Mot bakgrund av ökade spänningar i Persiska viken har Iran utvecklat ett eget luftvärnssystem, Khordad 15. Det klarar av att följa och skjuta ner upp emot sex mål samtidigt.

Systemet, som helt och hållet är utvecklat i Iran, kan skjuta ner fiendeplan och -drönare på 120 kilometers avstånd enligt Irans försvarsminister general Amir Hatami. Det kan även skjuta ner flygplan med så kallad smygteknik på 45 kilometers avstånd.

Iran har de senaste åren satsat stort på att vara oberoende av importer för sin militära utrustning. Tidigare i år testades framgångsrikt kryssningsroboten Hoveizeh med en räckvidd på 1 350 kilometer. De har även utvecklat antiskepprobotar som avfyras från ubåtar.

Källa:
Iran unveils homebuilt air defense missile system to destroy ‘stealth targets’ (PHOTOS, VIDEO)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
PeterFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Just det. Det är sånt här Iran utvecklar. Inga fantasikärnvapen som Israel och USA påstår. Som de påstod om Irak. Men att ta sig sådana friheter fast man inte står under israelisk kontroll anses troligen vara höjden av fräckhet.

Peter
Medlem

Vi vet trots allt att den iranska regimen är väldigt repressiv och frihetsinskränkande… – Den är ingenting som vi kan höja till skyarna.