Iran förnekar motangrepp på Israel

UTRIKES. Iran förnekar att de var de som låg bakom missilattacken mot Israel i veckan. Attacken var ett svar på upprepade israeliska attacker mot iranska mål i Syrien.

Det var under förra veckan som Israel anklagade Iran för att ha bombat det av Israel ockuperade Golanhöjderna i Syrien. Iran förnekar dock att man utförde attacken mot Golanhöjderna.

Bahram Ghasemi, talesperson för det iranska utrikesdepartementet, säger i ett uttalande att det var Syrien som angrep Israel som ett svar på Israels upprepade attacker.

— Den zionistiska regimens frekventa angrepp mot Syrien på grundlösa skäl är ett brott mot Syriens nationella suveränitet och territoriella integritet och i strid med alla internationella lagar och förordningar, sade Bahram Ghasemi, enligt Al Jazeera.

Vidare sa han:

— Iran fördömer starkt Israels attacker mot Syrien. Det internationella samfundets tystnad uppmuntrar Israels aggression. Syrien har all rätt att försvara sig.

Källa:
Iran: Israeli claims are ’fabricated’ and ’baseless’

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

”Det internationella samfundets tystnad uppmuntrar Israels aggression.” Det är sant.
Det internationella ”samfundet” är judarnas (banksternas) marionetter, har skulder och fruktar sanktioner och konton stängs.