Iran förnekar att de sköt ner ukrainskt flygplan

UTRIKES. Samma natt som Iran genomförde en hämndaktion mot amerikanska militärbaser i Irak kraschade ett ukrainskt passagerarflygplan i Iran. USA och Kanada hävdar att Iran sköt ner planet, men detta tillbakavisas nu av Iran.

Det var under natten till onsdagen som ett ukrainskt passagerarflygplan störtade strax efter att de lämnat flygplatsen i den iranska huvudstaden Teheran. Samma natt genomförde Iran en hämndattack mot USA, som tidigare mördat den iranske hjältegeneralen Qassem Soleimani, genom att attackera amerikanska militärbaser i Irak med missiler.

Iran har sedan dess anklagats för att ha skjutit ner passagerarflygplanen, bland annat av Kanadas premiärminister Justin Trudeau och USA:s president Donald Trump. Enligt anklagelsen kan den påstådda nedskjutningen ha varit ett misstag genom att planet kan ha korsat en av de iranska revolutionsgardets missiler.

Nu tillbakavisar dock Iran anklagelserna.

— Vi måste invänta resultatet av utredningarna, men det vi med säkerhet kan säga redan nu är att planet inte sköts ned av en robot, sade Irans flygorganisationschef Ali Abedzadeh på en pressträdff under fredagen.

Även Ali Rabiei, talesman för den iranska regeringen, dementerar att flygplanet ska ha kraschat på grund av att det träffats av en iransk missil. Rabiei menar istället att anklagelserna är ”ologiska”, ”ovetenskapliga” och en del i en ”psykologisk krigföring” mot Iran:

— Alla dessa rapporter är en psykologisk krigföring mot Iran. Alla de länder vars medborgare var ombord på planet kan skicka representanter och vi uppmanar även Boeing att skicka representanter för att delta i processen att undersöka den svarta lådan.

Abbas Mousavi, talesman för det iranska utrikesministeriet, har också uppmanat Justin Trudeau att dela med sig av de underrättelser han påstår sig sitta på som ska ”bevisa” att planen sköts ner.

Förutom att bjuda in representanter för Boeing och de länder vars medborgare var ombord på planet för att undersöka den svarta låten har Iran också lovat att offentliggöra rapporten i sin helhet för hela världen.

Källor:
Iran dementerar: Planet sköts inte ner
‘Psychological warfare’: Iran dares Canada & others to show ‘intelligence’ they used to accuse Tehran of downing Ukrainian jet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
VerapeckerwoodHenke HimmlärnordboHarald Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Harald
Medlem

Klart dom förnekar. Det var väl en vanlig Boeingkrasch. Ukrainska luftfartsverket är inte mycket att komma med sedan ”väst” dvs hebreerena tog över landet. Men om någon verkligen sköt ner planet var det förmodligen Israel och deras hjälptrupper. Dom brukar göra sånt för att skylla på andra för att hitta en anledning att anfalla ”terroristerna” för att ”rädda freden”. Kom ihåg Pearl Harbor, Davon, München 1972, 9/11 och USS Liberty tex. Faktiskt kom kraschen väldigt lägligt för att hetsa mot Iran medan järnet är varmt. Jag misstänker i första hand olycka. I andra hand Israel. Men Stefan Löfven hade ju… Läs mer »

nordbo
Medlem

När NWO-marionetten och Globohomo äcklet tråådöö lägger sig i långt ifrån intervernerandet med sitt äcklande så faller allt lika platt som när våra egna globalistslavar pratar om att ”knäcka” kriminalitet.

Något plan har såklart skjutits ner denna gång måste man säga.! (vilken part,det får ni lista ut)

När den liberala globohomo tyrannin ingrep militärt mot Syrien så avfärdade Assad och samtlig seriös alt-media allting som LÖGNER när liknande händelser spred sig då bland den judiskt trixande MSM.

Henke Himmlär
Medlem

Nu har Iran erkänt att de sköt ned flygplanet av misstag.

Harald
Medlem

Det betyder att jag hade fel. Men min misstanke var fullt rimligt. Klart att luftförsvaret kan vara nervöst när Israel och USA hotar dom. Men det var ändå klantigt. Eller var det ”misstag”? Tycker ändå det passar för bra i konflikten med USA. Låtsas dom det var klantigt eller var dom oärliga med en sån ”varning” till USA? Man kan också tänka sig att det var Israelvänliga kollaboratörer eller infiltratörer som gjorde det för dom vill ha en eskalerad konflikt. Men det är foliehatterritorium. Jag anklagar alltid Israel i första hand tills något annat bevisats. Jag tror att det är… Läs mer »

peckerwood
Medlem

Iran har gått ut i dag tidlig å tatt på seg ansvaret for ulykken. Menneskelig svikt står det i norske medier

Vera
Medlem

När man kan besöka sitt hemland då och då – är man väl inte ”flykting” längre? Ändå kallas några omkomna för ”flyktingbarn”. Vem eller vilka är då parasiter på svenskarnas kamp och arbete för bättre standard?