Iran fick rätt — USA straffar världen genom att dra sig ur ännu ett avtal

GEOPOLITIK. Internationella domstolen (ICJ) har fastslagit att effekterna av USA:s sanktioner mot Iran är olagliga. USA bryter avtalet med ICJ och kan nu med mindre byråkrati behandla världens länder som de vill.

På onsdagen fällde den internationella domstolen (ICJ) domslutet att USA:s sanktioner mot Iran inte får inte hindra humanitärt stöd till landet. De får heller inte inverka på den civila flygsäkerheten i Iran. Domstolen beordrade samtidigt ländernas ledare att inte ytterligare förvärra situationen.

Som straff mot ICJ meddelade USA:s utrikesminister Mike Pompeo att landet drar sig ur det avtal från 1955 som ICJ stött sig på i sin dom, meddelar TT.

Domen är ett utslag av Irans stämning mot USA som baserades på att USA och Donald Trump bröt det tidigare undertecknade kärnenergiavtalet. Iran hävdade att sanktionerna bryter mot det över 60 år gamla avtalet.

— Den här dagen, med ICJ:s beslut, visar på ett tydligt sätt absurditeten i ett vänskapsavtal mellan USA och den islamiska republiken Iran, sade krigshetsaren Pompeo.

Eftersom USA nu formellt bryter även avtalet med ICJ, kan de med mindre juridiskt motstånd än tidigare i framtiden göra vad de vill mot vem de vill.

Källa:
Iran fick rätt – då drog sig USA ur avtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Peter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Av dom blattar jag lärt känna under mitt liv så förefaller iranier vara dom mest västanpassade och civiliserade… Har en teori om att det kan bero på deras ariska förflutna…