Iran beslagtog brittiskregistrerat tankfartyg – Storbritannien varnar för ”allvarliga konsekvenser”

UTRIKES. Iran har beslagtagit ett brittiskflaggat tankfartyg, då besättningen enligt iranierna brutit mot internationella lagar. Storbritannien hotar nu med ”allvarliga konsekvenser”.

Under gårdagen beslagtog iranska styrkor det brittiskregistrerade tankfartyget Stena Imperio i Hormuzsundet, något som nu kritiseras av Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt som hotar med ”allvarliga åtgärder”.

Hunt skriver på Twitter att ”Iran väljer en farlig väg bestående av olagligt och destabiliserande beteende efter Gibraltars lagliga omhändertagande av olja på väg till Syrien”.

Även försvarsminister Penny Mordaunt kritiserar det iranska beslagtagandet, som hon kallar ”fientligt”.

Det iranska väktarrådet har bekräftat att beslagtagandet av det brittiskflaggade skeppet skett som ett svar på det brittiska beslagtagandet av ett iranskt skepp vid Gibraltar. Den iranska nyhetsbyrån Fars hävdar att skeppet tagits i beslag då det brutit mot internationella lagar.

De 23 besättningsmedlemmar som befann sig på skeppet ska enligt Stena Bulks VD Erik Hånell efter omständigheterna må bra. Hånell menar också att det finns klara bevis för att skeppet inte befunnit sig på iranskt vatten.

Källa:
Storbritannien varnar Iran för ”allvarliga konsekvenser”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Innateus says:

  Helt rätt gjort av Iran. Storbritannien kommer få lära sig den hårda vägen att det straffar sig att springa USA:s ärenden. I synnerhet om man ger sig på andra staters fartyg helt oprovocerat, som i detta fallet.

 • Tyvärr tror jag inte att Ryssland kommer gå in på Irans sida när det väl smäller. Putin omgärdar sig med allt för många av guds utvalda…

  • Ethny says:

   Anser själv att Ryssland varken är på vår sida, men inte heller emot den, ungefär jämförbart med Iran.

   Ifall jude-maffian förlorar all makt i världen och hela världen kan gå mot en mer nationalsocialistiskt samhälle så tror jag att Ryssland kommer förbli neutrala och kanske t.o.m samarbete emellan.

   Ryssland samarbetade t.ex med Israel innan Syrienkriget och var positiv till Israel, men efter att Ryssland gick in för att kämpa för Syriens suveränitet så har deras vänskapsband dragits åt och Israel har stoppat en hel del samarbeten mellan dem båda.

   Däremot är Putin emot Adolf Hitler och nationalsocialismen, och är mer positiv till Sovjetunionen, vad han anser om den bolsjevikiska kommunismen vet jag inte. Förmodligen inte för att skapa en ny sådan och framförallt inte under judens direktiv vilket var själva grundproblemet från början.

   Förhoppningsvis står Ryssland neutrala, samma gäller Iran. Att det inte kommer finnas något intresse för att skapa krig och orsaka lidande när (((de))) som sitter bakom kulisserna som de gör i dagsläget och skapar kaos och splittring över hela världen, inte längre finns tror jag att det kommer att upphöra (till viss del).

   Det är i alla fall vad jag tror och mina tankar.

  • Ethny says:

   Men ifall Ryssland kommer stå på Irans sida vid ett eventuellt krig, det vet jag inte. Jag tycker dock det känns mer som att Ryssland kommer att stödja Iran. För om Iran går förlorat så vinner ((())) extrem makt över hela Mellanöstern som kommer skapa en sådan obalans mellan )))Shiiter((( och (((Sunnis))).

   Ryssland har så extremt mycket att förlora när det gäller balansering mellan (((USA-EU-Israel-Saudi))) men även oljan och mycket annat viktigt med Iran.

   Tror även det medföljer negativa konsekvenser med andra länder som är allierade med Ryssland, när de märker Rysslands respons så kanske det leder till att Ryssland står ensamma, och då finns det en stor risk för ett krig mot dem också.

   Kan ha fel, är inte duktig på sådant här när det gäller taktik och sådant, men det är vad som känns mer realistiskt tycker jag.

  • Klaus says:

   En video redan från 2012 visar hur bra Putins förhållande till Israel är.
   https://youtu.be/d4ZULcG81Ig
   Den 25 juni i år tackar Netanyahu både Trump och Putin som är på judarnas sida. Alla tre är mot nationalsocialism.
   https://youtu.be/Jmd2Htz0MTE
   Iran måste undvika attackera Israel. Iran har hittills inte anklagat Israel för någon incident.

   • Ethny says:

    Tror det var det jag hade i åtanke bl.a, men däremot har Israels och Rysslands samarbeten och deras vänskap svalnat ganska rejält. Framförallt när Israel har bombat ryska militära mål.

    Men man märker annars hur desperata Israel är som försöker skapa ett krig med Syrien genom att bomba dem titt som tätt, och således hoppas dra in alla andra länder också i det krig som de så länge har väntat på för (((Greater Israel))). Tror Ryssland även de vet detta då det inte är direkt något hemligt med vad ISrael försöker göra i Mellanöstern.

    Jag har mer positiva känslor till Putin än till Trump dock, varav Trump är en värdelös lakej till juden till 100%. Putin däremot, ändock ingen vän för vår sak om att vilja sträva till att leva i ett nationalsocialistiskt land, men heller kanske inte nödvändigtvis någon fiende till det heller.

    Eller tänker jag fel här och snarare hoppas på alldeles för mycket?

    • Klaus says:

     Inte jag heller är strateg men det finns USAs och EUs sanktioner mot Ryssland och Illiminati-judarnas USA och Rothschilds UK satt kil mellan EU (särskilt Tyskland) och Ryssland. Jag tror inte att Putin är intresserad av ett Europa i ruiner. Sådan tänker jag också positivt om Putin. Skulle krig mellan Iran och Israel utbryta kan det sälvklart eskalera pga Turkiet och kurder, Irak, Syrien, och Ryssland måste bombadera t.ex. AFB Ramstein i Tyskland om Ryssland håller till Syrien. Men Ryssland behöver allierade och skulle stödja Iran. Situationen vore väldigt sämre för Ryssland om den judiska västalliansen besegrar Iran.

     • Ethny says:

      Enig.

      Sedan kan jag tänka mig att om hela Europa försvagas och hamnar i ruiner så kan ett krig mellan (((muslimer))) som befinner sig här svärma Ryssland, främst deras (((”hat”))) gentemot dem, men även betalningar från juden.

      Israel skulle nog förmodligen vilja försöka försvaga Ryssland när de har chansen. Håller Ryssland och Iran på att förlora så ligger vi nog allihopa ännu värre till i ett ännu starkare grepp av judemakten än vad vi gör idag.

 • Anders Jonsson says:

  Hell Iran!

  Jag gillar den iranska republiken mer och mer för varje dag.

  En av få nationer som kan och vågar gå emot den JUDISKA världsordningen.

  Hell Iran. Till 100% .

 • nordbo nordbo says:

  nä, precis – är vad skeppet har för flagg som bär ett större ansvar då – stena är väl svenskt och det hörs ju där i nyheten på ett visst delägande.

  Ingen tankbåt som bär enbart EU-flaggan än va.? (så alla slipper ansvar)

  Önskedröm hade varit ifall båten bar EU-flaggan med besättning som endast bestod av rotlösa världsmedborgare,och Iran sänkte allt och alla däri.

 • Ethny says:

  Bra att Iran står på sig och visar Rotchild-England var skåpet ska stå.


 • Lämna ett svar