Iran beslagtog brittiskregistrerat tankfartyg – Storbritannien varnar för ”allvarliga konsekvenser”

UTRIKES. Iran har beslagtagit ett brittiskflaggat tankfartyg, då besättningen enligt iranierna brutit mot internationella lagar. Storbritannien hotar nu med ”allvarliga konsekvenser”.

Under gårdagen beslagtog iranska styrkor det brittiskregistrerade tankfartyget Stena Imperio i Hormuzsundet, något som nu kritiseras av Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt som hotar med ”allvarliga åtgärder”.

Hunt skriver på Twitter att ”Iran väljer en farlig väg bestående av olagligt och destabiliserande beteende efter Gibraltars lagliga omhändertagande av olja på väg till Syrien”.

Även försvarsminister Penny Mordaunt kritiserar det iranska beslagtagandet, som hon kallar ”fientligt”.

Det iranska väktarrådet har bekräftat att beslagtagandet av det brittiskflaggade skeppet skett som ett svar på det brittiska beslagtagandet av ett iranskt skepp vid Gibraltar. Den iranska nyhetsbyrån Fars hävdar att skeppet tagits i beslag då det brutit mot internationella lagar.

De 23 besättningsmedlemmar som befann sig på skeppet ska enligt Stena Bulks VD Erik Hånell efter omständigheterna må bra. Hånell menar också att det finns klara bevis för att skeppet inte befunnit sig på iranskt vatten.

Källa:
Storbritannien varnar Iran för ”allvarliga konsekvenser”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KlausEthnynordboAnders JonssonErik Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Innateus
Gäst
Innateus

Helt rätt gjort av Iran. Storbritannien kommer få lära sig den hårda vägen att det straffar sig att springa USA:s ärenden. I synnerhet om man ger sig på andra staters fartyg helt oprovocerat, som i detta fallet.

Erik
Medlem

Tyvärr tror jag inte att Ryssland kommer gå in på Irans sida när det väl smäller. Putin omgärdar sig med allt för många av guds utvalda…

Ethny
Medlem

Anser själv att Ryssland varken är på vår sida, men inte heller emot den, ungefär jämförbart med Iran. Ifall jude-maffian förlorar all makt i världen och hela världen kan gå mot en mer nationalsocialistiskt samhälle så tror jag att Ryssland kommer förbli neutrala och kanske t.o.m samarbete emellan. Ryssland samarbetade t.ex med Israel innan Syrienkriget och var positiv till Israel, men efter att Ryssland gick in för att kämpa för Syriens suveränitet så har deras vänskapsband dragits åt och Israel har stoppat en hel del samarbeten mellan dem båda. Däremot är Putin emot Adolf Hitler och nationalsocialismen, och är mer… Läs mer »

Ethny
Medlem

Men ifall Ryssland kommer stå på Irans sida vid ett eventuellt krig, det vet jag inte. Jag tycker dock det känns mer som att Ryssland kommer att stödja Iran. För om Iran går förlorat så vinner ((())) extrem makt över hela Mellanöstern som kommer skapa en sådan obalans mellan )))Shiiter((( och (((Sunnis))). Ryssland har så extremt mycket att förlora när det gäller balansering mellan (((USA-EU-Israel-Saudi))) men även oljan och mycket annat viktigt med Iran. Tror även det medföljer negativa konsekvenser med andra länder som är allierade med Ryssland, när de märker Rysslands respons så kanske det leder till att Ryssland… Läs mer »

Klaus
Medlem

En video redan från 2012 visar hur bra Putins förhållande till Israel är.
https://youtu.be/d4ZULcG81Ig
Den 25 juni i år tackar Netanyahu både Trump och Putin som är på judarnas sida. Alla tre är mot nationalsocialism.
https://youtu.be/Jmd2Htz0MTE
Iran måste undvika attackera Israel. Iran har hittills inte anklagat Israel för någon incident.

Ethny
Medlem

Tror det var det jag hade i åtanke bl.a, men däremot har Israels och Rysslands samarbeten och deras vänskap svalnat ganska rejält. Framförallt när Israel har bombat ryska militära mål. Men man märker annars hur desperata Israel är som försöker skapa ett krig med Syrien genom att bomba dem titt som tätt, och således hoppas dra in alla andra länder också i det krig som de så länge har väntat på för (((Greater Israel))). Tror Ryssland även de vet detta då det inte är direkt något hemligt med vad ISrael försöker göra i Mellanöstern. Jag har mer positiva känslor till… Läs mer »

Klaus
Medlem

Inte jag heller är strateg men det finns USAs och EUs sanktioner mot Ryssland och Illiminati-judarnas USA och Rothschilds UK satt kil mellan EU (särskilt Tyskland) och Ryssland. Jag tror inte att Putin är intresserad av ett Europa i ruiner. Sådan tänker jag också positivt om Putin. Skulle krig mellan Iran och Israel utbryta kan det sälvklart eskalera pga Turkiet och kurder, Irak, Syrien, och Ryssland måste bombadera t.ex. AFB Ramstein i Tyskland om Ryssland håller till Syrien. Men Ryssland behöver allierade och skulle stödja Iran. Situationen vore väldigt sämre för Ryssland om den judiska västalliansen besegrar Iran.

Ethny
Medlem

Enig.

Sedan kan jag tänka mig att om hela Europa försvagas och hamnar i ruiner så kan ett krig mellan (((muslimer))) som befinner sig här svärma Ryssland, främst deras (((”hat”))) gentemot dem, men även betalningar från juden.

Israel skulle nog förmodligen vilja försöka försvaga Ryssland när de har chansen. Håller Ryssland och Iran på att förlora så ligger vi nog allihopa ännu värre till i ett ännu starkare grepp av judemakten än vad vi gör idag.

Anders Jonsson
Medlem

Hell Iran!

Jag gillar den iranska republiken mer och mer för varje dag.

En av få nationer som kan och vågar gå emot den JUDISKA världsordningen.

Hell Iran. Till 100% .

nordbo
Medlem

nä, precis – är vad skeppet har för flagg som bär ett större ansvar då – stena är väl svenskt och det hörs ju där i nyheten på ett visst delägande.

Ingen tankbåt som bär enbart EU-flaggan än va.? (så alla slipper ansvar)

Önskedröm hade varit ifall båten bar EU-flaggan med besättning som endast bestod av rotlösa världsmedborgare,och Iran sänkte allt och alla däri.

Ethny
Medlem

Bra att Iran står på sig och visar Rotchild-England var skåpet ska stå.