Iran: ”Att vägra vika sig för USA kommer att bevisa deras falskhet”

MELLANÖSTERN. Iran vägrar vika sig för amerikanska sanktioner och krigshot.

Irans högste andlige och politiske ledare, ayatolla Ali Khamenei, har uttalat sig om USA och deras påtryckningar. Efter att USA drog sig ur det väl fungerande kärnavtalet med Iran ifjol har sanktionerna och krigshetsen från den sionistisk-globalistiska världsmakten ökat mot landet. Trots de ekonomiska effekterna av detta vägrar Khamenei att förhandla med USA.

— Det här förbudet [mot samtal med USA] har en stark logik: det stoppar fiendens möjligheter att infiltrera, det uppvisar den Islamiska republikens kraft samt krossar USA:s falska fasad inför omvärlden, sa ayatollan.

Khamenei talade vidare om den USA-stödda statskuppen mot den folkvalde premiärministern Mohammad Mosaddeq 1953.

— Samma ondska, samma råhet, samma tvångsmässiga vilja att etablera en internationell diktatur […] finns i Amerika än idag, om än med mer brutalitet och grymhet.

Att Iran vägrar samtal med USA är ”för jobbigt för nationens fiender att hantera, eftersom det visar världen att det finns en stat på jorden som inte accepterar Amerikas ockuperande makt och internationella diktatur och som inte tolererar dess mobbning”, fortsatte Khamenei.

Han menar också att en ny förhandling om Irans kärnteknik med USA bara kommer leda till ytterligare reträtt för Iran medan den sionistisk-globalistiska världsmakten kommer att ställa fler och allt orimligare krav, som att Iran slutar utveckla sina långdistansrobotar.

Iran firar i dagarna att den antiamerikanska islamiska revolutionen från 1979 fyller 40 år med slagord som ”död åt USA” och ”död åt Israel”.

Som svar på detta meddelar USA att ytterligare nio personer – däribland Ali Khameneis son Mojtaba Khamenei – beläggs med olika ekonomiska sanktioner.

Källor:
Ayatollah Khamenei wants ’repeated ban’ on negotiation with US
‘Death to America!’ Thousands of Iranians rally outside former US Embassy, marking 1979 takeover of the mission
US Treasury sanctions Khamenei’s son & Iran’s General Staff on 40th anniversary of American embassy takeover in Tehran

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Irans regering och dess folk vägrar ta order från den vidriga JUDE-makten.

Irans folk står upp emot den sataniska JEW world order.

All heder till Iran och dess folk för det!

Klaus
Medlem

USamerikaner vill ha samtal med mind control någonstans. Judar drivs av den perversa Talmud, tron på att vara ”det utvalda folket” (för världsherrsvälde) och av hat mot intelligentare (och vackrare) folk som européer. Judar mördade hundratusentals intelligenta människor i Ryssland, Sovjetunionen och Östeuropa efter de kom till makten med Trotskij och Lenin i spetsen. Många judar bor i Europa och gynnar massinvandringen av ras- och kulturfrämlingar för att avundsjukt och svartsjukt förstöra de vita samhällen, men beklagar samtidigt att det finns ”antisemiter” bland migranter. Judar är inte viktiga produktionskrafter i Europa och det vore bäst för Europa, en befrielse, om… Läs mer »