Iran anklagas för att ligga bakom drönarattack mot saudisk oljeanläggning

UTRIKES. Under gårdagen angreps en oljeanläggning i Saudiarabien. Houthirebellerna i Jemen har tagit på sig ansvaret, men Iran anklagas för att ligga bakom attacken.

Under gårdagen genomfördes en drönarattack mot en anläggning tillhörande den saudiska oljejätten Aramco. De jemenitiska Houtirebellerna tog på sig ansvaret för angreppet, men USA anklagar redan Iran för angreppet.

I ett twitterinlägg påstår den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo att Iran ligger bakom ett hundratal attacker mot Saudiarabien och pekar ut Iran som skyldigt även till gårdagens attack. Enligt honom finns det ”inga bevis” för att attacken genomfördes från Jemen.

Iranierna själva har förnekat all inblandning. Det har än så länge inte presenterats några bevis för att Iran ska ha varit inblandat.

Källa:
Tonläget hårdnar efter oljeattackerna

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
SlipsenThor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Thor
Medlem

falskflag ?

hur som helst så kommer nog 5 miljoner fat olja per dag mindre på världsmarknaden kännas för oss alla

Slipsen
Medlem

Typiskt det sionistiska U.S.A att alltid anklaga de få länder som vänder sig mot den nya världsordningen med Israel i spetsen. Det sker ofta utan bevis men med en hård, tvärsäker retorik. Genomskinligt om du frågar mig.
Vi får se hur det här påverkar utvecklingen i Mellanöstern men situationen kommer inte att bli bättre, vilket kommer att leda till ännu högre invandring till vita länder och att vapenindustrin ökar sin vinst. En genomtänkt plan där de vita goyerna är de stora förlorarna…