Iraks förre försvarsminister har ”utvandrat” från Sverige

INRIKES. Najah al-Shammari, den bidragssnyltande förre försvarsministern som under falskt namn lurade till sig svenskt sjukbidrag är inte längre folkbokförd i Sverige.

Bidragsfuskaren Najah al-Shammari har nu ”utvandrat” från Sverige. Skärmbild: Youtube.

Najah al-Shammari, Iraks förre försvarsminister, har nu ”utvandrat” från Sverige. Enligt Skatteverket ”utvandrade” den tidigare ministern till Bagdad den 26 november i år. Han har dock kvar sitt svenska medborgarskap.

Mannen var tidigare sjukskriven i Sverige samtidigt som han innehade posten som försvarsminister i Irak.

Under tiden han hämtade ut svenska skattemedel i form av sjukbidrag, så var han mantalsskriven i landet under ett falskt namn. Han avslöjades som bidragsfuskare av nättidningen Nyheter Idag.

Al-Shammari utreds nu för brott mot mänskligheten, bidragsfusk och brott mot folkbokföringslagen.

I början av december avgick Iraks regering efter att över 400 människor dödats i landsomfattande protester, vilket medförde att den bidragssnyltande ministern blev arbetslös.

Det har framkommit uppgifter om att Al-Shammari även har anmälts för hustrumisshandel och är så kallad ”smygbög”. Den före detta försvarsministern har hotat att stämma de medier som publicerat uppgifterna.

Källa:
Irakminister har ”utvandrat”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments