Irakkriget

Dagens datum 20 mars: Den 20 mars 2003 invaderades Irak av USA och allierade. Vad låg bakom invasionen?

iraqwar

Den 20 mars 2003, runt klockan 02:30, slog de första bomberna ner i Bagdad. Detta skedde 90 minuter efter att tidsfristen gått ut för Saddam Hussein och hans söner att lämna Irak. Åtta år av krigföring och många civila dödsoffer skulle bli verkningarna av de bombangrepp som kom från USA och dess allierade.

För att legitimera kriget anförde Bushadministrationen i huvudsak två skäl. Det ena var att ett angrepp på Irak var en del av ”kriget mot terrorismen” och att Irak skulle kunna kopplas samman med händelserna den 11 september 2001. Det andra var att Irak påstods ha tillgång till massförstörelsevapen.

Propagandaapparaten i USA arbetade dygnet runt för att koppla samman den sekuläre irakiske ledaren Saddam Hussein med den saudiarabiske militante islamisten Usama bin Ladin och al-Qaida. Saddam Hussein hävdades ha kopplingar till bin Ladin och skulle när som helst kunna sälja dessa massförstörelsevapen till honom. Många har avfärdat detta som ren gallimatias. Saddam Hussein hade förföljt radikala islamister i sitt eget land och bin Ladin betraktade i sin tur den irakiske ledaren som en avfälling, eller ”sekulär hund” som han vid upprepade tillfällen kallade honom. Om Hussein hade sålt några kärnvapen till bin Ladin fanns en betydande risk att dessa skulle ha användas mot honom själv.

Saddam Hussein.

Saddam Hussein.

Vad gäller påståenden om massförstörelsevapen konstaterade FN:s vapenobservatörer tidigt att Irak inte hade den tekniska kapaciteten att bygga kärnvapen. Detta berodde bland annat på att UNSCOM (FN:s särskilda kommission om Irak) under perioden 1991-1998 hade förstört alla produktionsanläggningar, all utrustning och alla bärarsystem som skulle kunna ha använts till att bygga massförstörelsevapen. Under inspektionerna 2002-2003 fann Hans Blix och FN:s vapeninspektörer varken massförstörelsevapen eller laboratorier. Idag vet vi att det aldrig fanns några massförstörelsevapen i Irak. Vi vet även att den amerikanska regeringen i ett cyniskt spel använde sig av ”säkra bevis” från CIA och Mossad för att få en anledning att gå in i Irak. Och vi vet att personerna bakom detta meningslösa krig som resulterade i över 100 000 offer, mestadels civila, aldrig kommer dömas av någon internationell domstol. Detta trots att sådana som Bush och Blair, enligt vapeninspektören Scott Ritter, ”skulle kunna gripas som krigsförbrytare för att ha utfört liknande aktioner som de vi fördömde Tyskland för i Nürnberg 1946”.

Vad var då anledningen till kriget? Man hade ju tidigare varit kompis med Saddam Hussein i kriget mot Iran och mot den antisionistiske ledaren Ayatollah Khomeni. USA hade stöttat, beväpnat och försett Irak med underrättelser, även efter det att Irak använt kemiska stridsmedel mot Iran. Varför denna plötsliga scenändring? Oljan var den egentliga anledningen, säger många. Men oljan och andra ekonomiska intressen (som att bygga upp, eller ”demokratisera”, sönderbombade nationer) är långt ifrån hela sanningen. Den huvudsakliga anledningen till att USA bombar länder i Mellanöstern är för att landet agerar sköld för Israel.

Detta konstaterar även professorerna Walt och Mearsheimer i en kontroversiell 83-sidig rapport om den israeliska lobbyn i USA från år 2006. I kapitlet ”Israel and the Iraq War” skriver Walt och Mearsheimer:

Trycket från Israel och lobbyn var inte den enda faktorn bakom USA:s beslut att attackera Irak i mars 2003, men det var det avgörande elementet. Somliga amerikaner tror att detta var ett ”krig för oljan”, men det finns knappast några bevis som stödjer detta påstående. Istället motiverades kriget till stora delar av en önskan att göra Israel säkert.

Walt/Mearsheimer menar att 11 september för de neokonservativa blev ett ”gyllene tillfälle att föra fram kriget mot Irak på agendan”. Det var den neokonservative juden Paul Wolfowitz som i ett möte på Camp David föreslog för Bush att USA först skulle attackera Irak och sedan Afghanistan. Paul Wolfowitz var vid denna tid biträdande försvarsminister och skulle 2005 bli chef för Världsbanken, utsedd av Bush. Wolfowitz har av Forward beskrivits som ”den mest hökaktiga, pro-israeliska rösten i administrationen”, och tidningen titulerade honom 2002 som den person som ”mest medvetet eftersträvat judisk aktivism”.

Paul Wolfowitz - en av regissörerna till kriget i Irak.

Paul Wolfowitz – en av regissörerna bakom Irakkriget.

Bara några månader innan kriget uttalade den då pensionerade NATO-befälhavaren Wesley Clark i en intervju med The Guardian följande:

Det är förmodligen sant att Saddam Hussein inte är ett hot mot USA, men de är rädda att om han någon gång skulle få tillgång till kärnvapen, kommer de att användas mot Israel.

Två judiska skribenter har också uttalat sig om kriget i Irak.

Joe Klein, Time Magazine, den 5 februari 2003:

Förstörelsen av Saddams Irak kommer inte bara radera en långvarig fiende, utan kommer också att ändra den grundläggande maktekvationen i regionen. Det kommer att sända ett budskap till Syrien och Iran om farorna med att stödja islamiska terrorister. Det kommer också sända ett budskap till palestinierna: Demokratisera och ingå fred på israeliska villkor eller glöm bort en egen stat.

Ari Shavit, Haaretz, den 5 april 2003

Under det gångna året har en ny tro uppstått i Washington: tron på kriget mot Irak. Denna brinnande tro spreds av en liten grupp på 25 eller 30 neokonservativa, varav nästan alla var judiska, nästan alla intellektuella (en ofullständig lista: Richard Perle, Paul Wolfowitz, Douglas Feith, William Kristol, Eliot Abrams, Charles Krauthammer), människor som är gemensamma vänner.

De neokonservativa bakom nickedockan George Bush.

Neokonservativa bakom nickedockan George Bush.

Att inflytelserika judar hetsar USA till krig mot sina fiender är ingenting nytt. Charles Lindbergh – en av de främsta företrädarna för att USA inte skulle gå in i andra världskriget – blev persona non grata i USA då han i ett tal öppet tog upp att den tidningspress som redan då kontrollerades av judar gav Rooseveltadministrationen motiv att gå in i kriget för att störta det nationalsocialistiska Tyskland.

Efter andra världskriget började USA att intressera sig för Mellanöstern. Man skaffade sig en märklig allierad i Israel. Märklig eftersom en supermakt av USA:s kaliber inte har något att tjäna på att alliera sig med ett land med en population motsvarande Sveriges och dåvarande militär kapacitet i stenåldersnivå. Ändå var USA den första nationen, under Truman, att erkänna Israel som judisk stat (1948) och man har sedan dess pumpat in miljarder i bistånd varje år så att Israel har kunnat bygga upp sin militära potential. Man har även försett Israel med topphemliga vapensystem som ingen annat nation har fått ta del av. Under åren har USA kommit till direkt undsättning för Israel, exempelvis i kriget mot Egypten, men ofta föredragit att bedriva krig mot Israels fiender i förebyggande syfte. Kriget mot Irak var ett krig för israeliska intressen där lobbyn i USA använde hela sina propagandaapparat (massmedia) för att demonisera sin motståndare samt maskera kriget som ”för demokratin”. Samma sak skedde mot Libyen och nu mot Syrien.

Artikeln publicerades ursprungligen 2013-03-20.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

39 Kommentarer till "Irakkriget"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Kettil
Gäst
Nybörjare
Kettil

Den Evige styr och håller i tömmarna på snart sagt varje häst i världen. De är ansvariga för allt skit som händer, alla krig och allt lidande. Att bekämpa den Evige:s inflytande här i Sverige och annorstädes måste vara ett av de prioriterade uppgifterna.

Information om deras infiltration och arbetssätt, deras mål och taktik. Vi måste på bred front precis som denna artikel gör avslöja den Evige:s sanna natur.

Hell Norden!

Scandinav
Gäst
Nybörjare

Det är bara att söka på PNAC, finns på svenska.

Destruktionen av Iraq var planerat långt innan wtc. En jude skrev att om de låst in 25-30 judar som hade deras kontor inom en kilometers radie från där han skrev artikeln hade hade Amerika aldrig invaderat Iraq.

MrX
Gäst
Nybörjare
MrX
En sak som definitivt bör betänkas och undersökas är om det överhuvudtaget finns några kärnvapen. Högst troligen är kärnvapen en av judarnas största bedrägerier. Sök på nuke-hoax så ser man att filmerna på kärnvapensprägningar är fake. Manhattangruppen som sägs ha utvecklat kärnvapen bestod uteslutande av judar, och judar är av naturen oförmögna att skapa något liknande. Däremot är dom experter på att vilseleda manipulera och skapa gigantiska lögner. En liten fråga: Varför sker kärnvapensprägningar alltid under jorden de senaste 20-30 åren? En till: Varför var det inte tyskarna som var först att uppfinna kärnvapnet när dom var så överlägsna de… Läs mer »
Stålkärna
Gäst
Nybörjare
Stålkärna
Att kärnvapen existerar är en självklarhet. Tror man inte på deras existens har man antingen läst för lite i ämnet, alternativt drabbats av önsketänkande eller läst för mycket konspiratonslitteratur. Även Sverige hade redan på 60-talet allt färdigt för att bygga ett tiotal atombomber om året. Något som inte gjordes efter starka amerikanska påtryckningar. Tyskarna kände väl till att det i teorin gick att bygga atombomber och bedrev långt framskriden forskning på området (Uranverein m.m.). Skillnaden var att amerikanerna la enorma resurser på projektet, vilket inte tyskarna gjorde utan prioriterade annan forskning och produktion. Tilläggas bör väl att de judiska atombombsforskarna… Läs mer »
Kettil
Gäst
Nybörjare
Kettil

@Stålkärna

som tillägg till ditt utmärkta inlägg kan nämnas att Tyskland hade tillgång till Norsk Hydros elektrolysanläggning för tungt vatten i Rjukan i Norge. Tungt vatten används i exempelvis tungvattenreaktor och i experiment med uran. Tyskland var sannolikt långt framme i utvecklingen av kärnteknik/vapen.

Hell Norden!

MrX
Gäst
Nybörjare
MrX

Kolla från andra inlägget, o-oBENGTo-i skriver några intressanta inlägg.

https://www.flashback.org/t1802532p2

MrX
Gäst
Nybörjare
MrX

Lika självklart som att förintelsen ägt rum?

Varifrån kommer källorna och informationen om atomvapen?

Hiroshima och Nagasaki blev troligen brandbombade precis som Tokyo och Dresden jämnade med marken.

Vad har du för bevis att dom existerar?
Återigen, om dom nu existerar, varför görs inte längre sprängningar ovan jord? Vilket borde röja varje tvivel om deras existens samt sätta skräck i befolkning och fiender.

Varför görs inte ens sprängningar med mindre laddningar, mini-kärnvapen?

Manhattan-group bestod fortfarande av enbart judar, dessa kan inte uppfinna saker och ting som har med naturen att göra, det är inte deras talang.

Nationalist
Gäst
Nybörjare
Nationalist
Tja, man har uppmätt förhöjda halter strålning i Hiroshima och Nagasaki, folk dog i drivor i dokumentarde fall av strålsjuka. (tillskillnad från ihjälgasningar under förintelsen, vilka det inte finns några som helst fysiska bevis för) Vittnen som befann sig på marken (minns ej vilken stad av de två) har berättat att det bara var ett enda plan – lite svårt att brandbomba en stad sönder och samman med ett enda plan. Atombomber har fällts i mängd, med alltifrån vittnen till tekniska undersökningar av nedslagsplatserna. Vidare har hur många länder, med fullständigt olika länder med olika statsskick och folk, utvecklat och… Läs mer »
MrX
Gäst
Nybörjare
MrX

Tack för svaret!

MrX
Gäst
Nybörjare
MrX

Tack för svaret!
Det var ett riktigt välskrivet och intressant inlägg.

Förintelsen är en saga
Gäst
Nybörjare
Förintelsen är en saga

Dem kommer att få ångra allt de gjort!

Simon Lindberg
Gäst
Nybörjare
Simon Lindberg

Otroligt bra och informativ artikel. Död åt USA – död åt sionismen!

P
Gäst
Nybörjare
P

död åt araberna

anders
Gäst
Nybörjare
anders

Intressant är även upptakten till det första Irakkriget 91. då skulle USAs senat rösta om den hittils största nedskärningen av USAs militär eftersom ju kallakriget och Sovjet inte längre fanns som ett hot.
Men vips så uppstod ett nytt hot där det tidigare funnits en allierad och av nedrustningen blev det istället en upprustning…

Intressant bok i sammanhanget är William Blums bok
CIA och USAs verkliga utrikespolitik. där står mkt detaljerat om flera av de skumrask affärer USA varit inblandad i sedan andra världskriget. och varje land och affär avhandlas i separata kapitel om man inte orkar läsa om allt…

Daniel H
Gäst
Nybörjare
Daniel H

Ett fel: Usama Bin Laden kommer från Saudi-Arabien, inte Afghanistan.

Redaktionen
Gäst
Nybörjare
Redaktionen

Helt korrekt och felet är nu åtgärdat. Tack. /Redaktionen

P
Gäst
Nybörjare
P

vem fan bryr sig vad den där jäveln kommer från?

simos
Gäst
Nybörjare
simos

utifrån denna artikel som du skrivit här så kan vi ju konstatera att invandringen i sverige sker på grund av israel och inte på grund av att utlängningar i irak o syrien vill komma hit ! för jag kan slå vad om att dem inte vill lämna sina fina varma länder o komma hit om dem inte måste .

P
Gäst
Nybörjare
P

varma fina länder? iran kan de återvända till men gör det inte för att de har jobb som du kunnat ha och för att de får det bättre på alla sätt här
det är våra riksdagspolitiker som släpper in dem och de som bär det yttersta ansvaret!

Johan Björnsson
Gäst
Nybörjare
Jag vill lägga till ytterligare två orsaker till invasionen av Irak: Den ledande judendomen (oavsett ifall det tar sig uttryck i kommunism eller neokonservatism) arbetar efter devisen att hålla igång ”the Perpetual war”. http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_war#In_fiction http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_war#In_socioeconomics_and_politics http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_war Alla borde förresten gå in på http://en.wikipedia.org/wiki/Nineteen_Eighty-Four och använda funktionen Ctrl+f och söka i texten på ”perpetual war” och läsa. Man borde även lyssna på Ron Pauls beskrivning av neokonservatismen ( = politisk judaism), där ”The perpetual war/revolution” tas upp: http://johanbjornsson.blogspot.com/2011/10/vad-ar-den-judiska-neokonservatismen.html En annan anledning är att Hussein tog beslutet att vägra ta emot USrael-imperiets monopolpengar (dollarn) som FED spottar ut, och istället började att… Läs mer »
U
Gäst
Nybörjare
U

irak har aldrig invaderat kuwait… det största delen av irakiska armen var aldrig inne i kuwait

Danne
Gäst
Nybörjare
Danne

var är FNU? Dålig aktivitet från NU också. Finns fria nat kvar som grupperingar?

Helmfrid
Gäst
Nybörjare
Helmfrid

Mycket bra och informativ artikel. Oljan som motiv bakom störtandet av Saddam Hussein får alldeles för stora proportioner. Baath-partiet kände en moralisk plikt att försvara sina fränder palestinierna från den etniska rensning de utsätts för och förr eller senare hade de arabiska nationerna enats igen om inte USRAEL hade givits momentum att störta en ledare i taget vilket följaktligen inneburit utdragna inbördeskrig i respektive arabisk nation allt till avskummets stora glädje.

Mehdi
Gäst
Nybörjare
Mehdi

kommer ni tillåta utlänningar att strida för eran sak?sida vid sida?

Nordisk Arier
Gäst
Nybörjare
Nordisk Arier

Kampen mot sionismen är global och jag personligen strider mer gärna vid din sida mot juden!

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Ja!
Handzar SS Division.
100.000 muslimen.
Allahu akbar.
Heil Hitler!

Macedonia
Gäst
Nybörjare
Macedonia

Både Wesley Clark och Madeleine Albright är judar. Som under deras regeringstid falskt och hänsynslöst propagera för kriget i Balkan mot de kristna, och för muslimerna.
Idag är både två delägare i olika råvara firmor, nord-amerikanska firmor som utvinner kol m.m. i Kosovo.

Fredrik K
Gäst
Nybörjare
Fredrik K

Ett fel till: Attackerna mot USA ägde rum 2001 inte 2011.

Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Mycket informativ artikel!

von Schalburg
Gäst
Nybörjare
von Schalburg

USA är helt infiltrerat av den judiska lobbyn. Det är skrämmande att ett demokratiskt land på detta sätt har övertagits av en främmande makt!
Folk måste vakna upp mot denna sataniska makt!

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Artikeln nämner Hans Blix. Var det inte just Hans Blix som var ”säker på” att Irak hade kärnvapen och att han ”hade sett materielen som bevisade det” under sina inspektioner i Irak (vilket han sade i en radiointervju)?

Om det inte var Blix, var det en annan svensk inspektör, men vem var det i så fall, och varför ljög han?

Christian Hamilton
Gäst
Nybörjare
Christian Hamilton

Nej, just Hans Blixt menade att det inte fanns några massförstörelsevapen i Irak, men han avpolletterades för att han sa sanningen. Hans Blixt var rakryggad.

ARMINIUS
Gäst
Nybörjare
ARMINIUS

OT: David Rockefeller är Död!

ZA
Gäst
Nybörjare
ZA
atle
Gäst
Nybörjare
atle

så faktisk en dokumentar på svt om denne krigen og hvem som stod bak å det som kom frem der stemmer rimlig godt med denne artikkelen.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Dessa artiklar undviks av våra motståndare i riket, inte ett ord, ganska komiskt faktiskt.

Axel
Gäst
Nybörjare
Axel

Råkade tumma ner, förlåt!

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Inga problem. :)

wpDiscuz