Irakiska uppgifter: USA skickar understöd till IS i västra Irak

IRAK. USA skickar mat och mediciner till IS-terrorister i västra Irak. Samtidigt har Irak stoppat nybildningen av en IS-terrorcell.

Tidningen al-Malou’ma publicerade denna bild i samband med sin artikel om det observerade USA-understödet till IS-terrorister i al-Anbaröknen.

Amerikanska trupper har skickat mat och mediciner till IS-terrorister i al-Anbar, västra Irak.

Ledaren för den shiitiska politiska Badrmilisen, Hadi al-Amiri, sade i måndags att amerikanska styrkor observerades när de landande förnödenheter i form av mat och mediciner.

— Terroristgäng som gömmer sig i Anbaröknen kan bara nås med amerikanskt flyg och med direkta order från USA, sade Al-Amiri.

Den enligt al-Amiri uppenbart illegala operationen kunde ses av människor som för tillfället bodde i området.

— Anbaröknen är stor och bred, och det är inte möjligt att nå ut med mat till områdena där IS-terrorister nu befinner sig utan att flyga dit den. USA är den enda stat som har helikoptrar i området och det är de som förser IS med förnödenheter.

USA:s stöd till IS-terroristerna ställer till stora problem för Irak. Den irakiska tidningen al-Sabah skrev i söndags att IS planer på att starta en ny terroristcell i landet stoppades av irakisk militär.

Flera IS-medlemmar dödades under motoperationen, inklusive ledaren för den nybildade cellen. Han var en ökänd terrorist vid namn Wahid Umniah som utpekas som skyldig till mördandet av tiotals människor från Mosul och Tal Afar med omnejd.

Källor:
مدير مكتب بدر: طائرات أمريكية تلقي أدوية واغذية لعناصر داعش في جوف صحراء الأنبار

قتلت خلية الصقور الاستخبارية الارهابي المكنى “وحيد امنية”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ethny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

Kanske dags för Syrien att börja attackera och skjuta ned alla helikoptrar / flygplan som illegalt invaderar / befinner sig i landet?

De har sin fulla rätt att försvara sitt egna land. Men Grisrael kommer väl starta krig direkt i sådana fall. Vilket är deras enda motiv med att attackera syriska mål för att få Syrien att skjuta tillbaka och således orsaka ett krig. Syrierna är smartare än juden i det här fallet.

Edit: Eller är (((de))) någonsin smarta? Iofs.