Irak: IS ska attackera Frankrike och USA

SPEKULATIONER. Enligt Iraks premiärminister ska terrororganisationen Islamska staten ha planerat att begå terrordåd i både USA och Frankrike.

Enligt Iraks premiärminister Haider al-Abadi ska landets underrättelsetjänst ha avslöjat att Islamska staten planerat terrordåd i tunnelbanor i städerna Paris och New York.

I samband med att representanter för Förenta Nationerna höll sammankomst i New York fick premiärministern frågan om attackerna var nära förestående, något han inte kunde svara på.

— Jag är inte säker, menade al-Abadi. Han uppgav även att man inte gjort några försök att avvärja de påstådda attackerna.

Varken Frankrike eller USA har i nuläget kommenterat de påstådda terrorhoten, men efter att ha delat uppgifter med Irakisk underättelsetjänst  ska fler personer ha gripits.

— De är inte irakier. Några av dem är fransmän, några av dem är amerikaner. Men de befinner sig i Irak, uppgav al-Abadi under en intervju.

Tidigare i dag rapporterade Nordfront om hur den geopolitiska experten William Engdahl menar att det finns bevis för att jihadister tränats upp i hemliga militärbaser i Turkiet och Jordanien av CIA det senaste året. Redan för ett år sedan ska den irakiska regeringen ha bett om hjälp för att bekämpa jihadisterna, men nekats detta av USA.

Engdahl menar vidare att hela situationen är en false flag-operation som har till syfte att skapa svepskäl för att avsätta Syriens president Bashar al-Assad.

Källa:
IS har terrorplaner mot Paris och New York

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments