IRA ber om ursäkt för journalists död: ”Vi siktade mot polisen”

NORDIRLAND. Nya IRA har gått ut och bett om ursäkt för dödsskjutningen av en journalist. Tanken var nämligen att träffa polisen. 

Nya IRA har gått ut och bett om ursäkt efter att ha skjutit ihjäl den vänsterliberala journalisten Lyra McKee. Skotten var nämligen ämnade för polisen.

”När vi attackerade fienden dödades tragiskt Lyra McKee som stod intill fiendestyrkorna”, skriver gruppen i ett uttalande som lämnats till Belfast-tidningen Irish News.

De anklagar också polisen för att ha provocerat fram de upplopp som ledde till dödsskjutningen efter att ha utfört flera husrannsakningar mot misstänkta personer.

De två tonåringar som i helgen greps misstänkta för mordet har nu blivit släppta. I stället har en 57-årig kvinna blivit gripen misstänkt för inblandning i dådet.

Nya IRA, som själva endast vill kalla sig IRA, motsätter sig det brittiska styret på Nordirland och vill i stället ena hela ön under irländsk flagg.

Källor:
IRA ber om ursäkt för journalists död
Northern Ireland police arrest woman, 57, over journalist killing

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Det låter nästan lite humoristiskt, detta uttalande. Fast själv tycker jag verkligen det är något fel med deras värderingar om de hellre vill se en polisman död än en judeblaskas ”journalist” (läs: skvallerförfattare). Trots att man kan förarga sig över att poliser ställer sig i ondskans tjänst, så behöver samhället poliser. Men vem behöver dessa judar?

  • Dissident says:

    Finns det någon som vet hur Nya IRA ställer sig numera (officiellt) till hudfärgshandikapps-invasionen i Irland/Europa, samt till den Onämnbara Elitens (ja, alla vet vilka jag syftar på) makt (även om de kanske inte nämner gruppen vid namn, utan istället använder ord som ”internationella bankfamiljerna” osv) i Väst, oaktat ifall Nya IRA eventuellt fortfarande skulle hålla på med marxism-retorik (Östtyskland som var marxistiskt lät ju inte sitt dåvarande land bli multikulturellt, om man ska försöka göra någon bred/svepande och kanske inte helt korrekt jämförelse).


  • Lämna ett svar