IOK bryter mot sina egna regler

Under gårdagen rapporterade Nordfront om den tyska rodderskan Nadja Drygalla som tvingades lämna OS-truppen på grund av hennes pojkväns åsikter. I media kallas detta för en ”skandal”, medan många anser att det är Olympiska kommittén som beter sig skandalmässigt.

Det har senare framkommit att IOK sänder hem Nadja Drygalla med en kopia över OS-stadgan. Nadja Drygalla har fått i uppgift att visa upp dessa stadgar för sin pojkvän, skriver Huffington Post. Drygalla har informerats om att den sjätte av sju ”Fundamental Principles Of Olympism” är särskilt viktig. Principen lyder:

6. Any form of discrimination with regard to a country or a person on grounds of race, religion, politics, gender or otherwise is incompatible with belonging to the Olympic Movement.

Notera här att IOK ställer sig emot diskriminering som sker på grund av politisk åskådning. Att visa lojalitet mot ”den olympiska rörelsen” är dock tydligen inte något som gäller för IOK.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

2 Kommentarer till "IOK bryter mot sina egna regler"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Hur länge har den där OS-stadgan funnits?

Joel
Gäst
Nybörjare
Joel

Kanske är mer relevant hur länge den kommer att finnas.

wpDiscuz