Investmentbolag med kopplingar till brittiska regeringen gör storvinst efter missilattack

KORRUPTION. Efter den senaste attacken mot Syrien går vapenföretagen Lockheed Martin och BAE Systems uppåt på börsen – bolag där Theresa Mays makes arbetsgivare Capital Group är storägare.

Efter den senaste attacken mot Syrien har vapenföretagen Lockheed Martin och BAE Systems gått uppåt på börsen. På storägaren Capital Group arbetar Philip May – som är make till Storbritanniens premiärminister Theresa May.

Storbritanniens bidrag till angreppet var åtta missiler som totalt kostade de brittiska skattebetalarna 9 miljoner dollar – pengar som nu går rakt ner i fickorna på storfinansen. De tidigare nämnda kopplingarna mellan beslutsfattare och storfinans väcker en hel del frågor, exempelvis om man låter ekonomiska särintressen gå före folkets intressen.

Även den tidigare konservative ministern George Osborne har kopplingar till vapenindustrin. Förutom att vara chefredaktör på Evening Standard arbetar han åt Black Rock, den femte största delägaren i BAE Systems.

Källa:
UK PM’s husband’s Capital Group is largest shareholder in BAE, shares soar since Syrian airstrikes

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments