Invandringskritiskt parti vill internera invandrare på öar

TYSKLAND. För att lätta på massinvandringstrycket har det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland föreslagit att förflytta invandrare till öar utanför Europa. Detta förslag kommer efter att landets allt mer impopuläre förbundskansler Angela Merkel bett tyska storföretag att anställa fler invandrare.

Som ett förslag på att lösa de akuta invandrarrelaterade problem som fjolårets massinvandring orsakat Tyskland har det konservativa och invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) föreslagit att internera illegala invandrare på öar utanför Europa.

AfD:s partiledare Frauke Petry säger att hon vill skifta fokus från att försöka tillfredsställa invandrarnas krav till att illegala invandrare ska lämna landet ”så snart som möjligt”.

Förslaget kommer efter att den alltmer impopuläre förbundskanslern Angela Merkel i dagarna gått ut och bett tyska storföretag som Siemens, Opel och Volkswagen att anställa fler nyligt anlända invandrare för att förbättra ”integrationen”. Storföretagen ställer sig dock tveksamma till detta, och nämner bland annat bristande utbildning och språkkunskaper som orsaker till att inte anställa fler.

Källa:
German far-right party wants to expel migrants to islands as Merkel tells companies to hire refugees

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments