Invandringskritiska AfD nu näst största parti i Tyskland

UTRIKES. Det invandringskritiska och EU-skeptiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har rusat i opinionsmätningarna de senaste månaderna och är nu större än Socialdemokraterna (SPD).

AfD blev tredje största parti i höstens förbundsval med 12,6 procent av rösterna. Man hamnade bakom de två giganterna inom tysk politik, Kristdemokraterna (CDU) och Socialdemokraterna (SPD).

Partiet har fortsatt växa efter valet, så mycket att man gått om SPD i tidningen Bilds senaste opinionsundersökning. Enligt den undersökningen blir AfD näst största parti med 16,0 procent av rösterna. Man petar därmed ner SPD, som får 15,5 procent av rösterna, till en tredjeplats.

Angela Merkel och koalitionen mellan CDU och CSU fortsätter att vara landets största parti och skulle få 32 procent av rösterna om det vore val idag.

Källa:
Germany’s far-right AfD is the second biggest party in the country after poll shows its popularity surging, as Angela Merkel charges heir apparent with boosting flagging support

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
FredrikaKlausSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Som Simon Holmqvist konstaterade igår i radion så är inte lösningen att invandringskritker ska hamna i regeringsställning, det är systemet i grunden som är problemet. Det här måste massan vakna till. Det duger inte att hurra när några unga snärtiga Alt-right-damer reser till Europa och hävdar att nationalismen reser sig bara för att något nytt globalistalternativ ska börja assimilera muslimer.

Klaus
Medlem

Sådana ”damer” är inga alt-right-representanter på riktigt. Självklart måste invandringskritiker hamna i regeringsställning, slutligen på alla positioner!

Senaste
Medlem

De är verkligen representanter för Alt-right, de sitter med i Red Ice-videor och förklarar att ”ethnonationalism” är det enda som gäller, de som inte har fattat det är ”cucks”. Men samma personer säger också att assimilering av invandrare är en seger för vita européer, berömmer svenskar som säger att de ska rösta på SD, m.m. De säger sig stå för en princip men i nästa mening går de emot densamma.

Vet inte om du missförstod det om invandringskritiska partier, men i alla fall: De är inte lösningen eftersom de lyder under samma makthavare som de övriga partierna.

Klaus
Medlem

Jag fattas inte att ännu inte flera tyskar skulle rösta för AfD, NPD eller Der dritte Weg. Minst 40% skulle det vara.

Fredrika
Medlem

Äsch det var länge sedan det fanns en diskussion på Nordfront om de nya judiska frontfigurerna inom AfD. De är bara skenbart invandringskritiska och tillåter sig att kritisera Islam. Det gäller fortfarande. AfD är bara som SD var för några år sedan. Nya AfD vill mörda tyskarna liksom SPD och CDU. I det landet finns kanske bara III.Weg

Senaste
Medlem

Det här är samma sång som spelades upp om SD och i den här artikeln i Times of Israel beskriver man egentligen hur det fungerar, partier av den här sorten svartmålas men är i själva verket lojala till makten. ”Nearly 90% of the 35 AfD members who were surveyed totally or somewhat support Chancellor Angela Merkel’s dictum that “Israel’s security is Germany’s raison d’etre.” Two said they oppose the statement and two had no opinion. A quarter of those polled had been to Israel. Over half of the AfD respondents said they “totally” agree with the statement that support for… Läs mer »