Invandringskritiska AfD nu näst största parti i Tyskland

UTRIKES. Det invandringskritiska och EU-skeptiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) har rusat i opinionsmätningarna de senaste månaderna och är nu större än Socialdemokraterna (SPD).

AfD blev tredje största parti i höstens förbundsval med 12,6 procent av rösterna. Man hamnade bakom de två giganterna inom tysk politik, Kristdemokraterna (CDU) och Socialdemokraterna (SPD).

Partiet har fortsatt växa efter valet, så mycket att man gått om SPD i tidningen Bilds senaste opinionsundersökning. Enligt den undersökningen blir AfD näst största parti med 16,0 procent av rösterna. Man petar därmed ner SPD, som får 15,5 procent av rösterna, till en tredjeplats.

Angela Merkel och koalitionen mellan CDU och CSU fortsätter att vara landets största parti och skulle få 32 procent av rösterna om det vore val idag.

Källa:
Germany’s far-right AfD is the second biggest party in the country after poll shows its popularity surging, as Angela Merkel charges heir apparent with boosting flagging support

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Senaste says:

  Som Simon Holmqvist konstaterade igår i radion så är inte lösningen att invandringskritker ska hamna i regeringsställning, det är systemet i grunden som är problemet. Det här måste massan vakna till. Det duger inte att hurra när några unga snärtiga Alt-right-damer reser till Europa och hävdar att nationalismen reser sig bara för att något nytt globalistalternativ ska börja assimilera muslimer.

  • Klaus says:

   Sådana ”damer” är inga alt-right-representanter på riktigt. Självklart måste invandringskritiker hamna i regeringsställning, slutligen på alla positioner!

   • Senaste says:

    De är verkligen representanter för Alt-right, de sitter med i Red Ice-videor och förklarar att ”ethnonationalism” är det enda som gäller, de som inte har fattat det är ”cucks”. Men samma personer säger också att assimilering av invandrare är en seger för vita européer, berömmer svenskar som säger att de ska rösta på SD, m.m. De säger sig stå för en princip men i nästa mening går de emot densamma.

    Vet inte om du missförstod det om invandringskritiska partier, men i alla fall: De är inte lösningen eftersom de lyder under samma makthavare som de övriga partierna.

 • Klaus says:

  Jag fattas inte att ännu inte flera tyskar skulle rösta för AfD, NPD eller Der dritte Weg. Minst 40% skulle det vara.

 • Fredrika says:

  Äsch det var länge sedan det fanns en diskussion på Nordfront om de nya frontfigurerna inom AfD. De är bara skenbart invandringskritiska och tillåter sig att kritisera Islam. Det gäller fortfarande. AfD är bara som SD var för några år sedan. Nya AfD vill mörda tyskarna liksom SPD och CDU. I det landet finns kanske bara III.Weg

 • Senaste says:

  Det här är samma sång som spelades upp om SD och i den här artikeln i Times of Israel beskriver man egentligen hur det fungerar, partier av den här sorten svartmålas men är i själva verket lojala till makten.

  ”Nearly 90% of the 35 AfD members who were surveyed totally or somewhat support Chancellor Angela Merkel’s dictum that “Israel’s security is Germany’s raison d’etre.” Two said they oppose the statement and two had no opinion.
  A quarter of those polled had been to Israel.

  Over half of the AfD respondents said they “totally” agree with the statement that support for the anti-Israel Boycott, Divestment and Sanctions movement to be anti-Semitic; no other major party had such a strong opposition to BDS.

  Seventy-seven percent those polled agreed with the statement that anti-Zionism is a form of anti-Semitism; 23% disagreed.”

  Notera också att här föklaras varför judar skyddar muslimer och alla minoriteter:

  ”Most German Jews repudiate the AfD as anti-Semitic, pointing to its anti-immigration and anti-Muslim platform and arguing that whoever targets Muslims and other minorities will sooner or later seek to harm the Jews’ religious freedoms.”

  https://www.timesofisrael.com/loathed-by-jews-germanys-far-right-afd-loves-the-jewish-state/


 • Lämna ett svar