Invandringens kostnader – riksdagsseminarium med Anna Hagwall och Jan Tullberg

REPORTAGE. Nordfront var på plats när riksdagsledamoten Anna Hagwall återigen anordnade ett seminarium för allmänheten i riksdagen. Denna gång gästade docent Jan Tullberg på temat ”invandringens kostnader”.

Anna Hagwall tillsammans med den inbjudne gästen Jan Tullberg. FOTO: Nordfront.se

Riksdagsledamoten Anna Hagwall uteslöts i december ur Sverigedemokraterna efter en ordentlig medial hets. Partiledningen valde då att gå på medias linje och menade att Hagwall ska ha brutit mot partiets ”nolltolerans mot rasism” genom att indirekt kritisera den judiska ägarkoncentrationen inom ”svensk” massmedia.

Som politisk vilde och fri från den sverigedemokratiska partipiskan har Hagwall dock fortsatt med sitt oppositionella arbete. Under onsdagen anordnade hon exempelvis för andra gången i rad ett seminarium för allmänheten i riksdagens lokaler.

Det förra seminariet hölls i mars tillsammans med  invandringskritikern Karl-Olov Arnstberg och besöktes även det av Nordfront. Seminariet hade temat yttrandefrihet och under en frågestund efteråt diskuterades bland annat hur vissa grupper i samhället har oproportionerligt stort inflytande.

Under onsdagen var det alltså dags igen, denna gång på temat invandringens kostnader. Till hjälp hade Hagwall bjudit in docenten Jan Tullberg, ekonom och känd invandringskritiker som bland annat har skrivit boken Låsningen – en analys av svensk invandringspolitik.

Tullberg inledde sitt anförande med att konstatera att Sverige har en åsiktskorridor som gör det i princip omöjligt att kritisera den förda invandringspolitiken. Denna åsiktskorridor uppstod enligt Tullberg i samband med kommunismens fall, då den klassiska ”right – left”-skalan inom politiken ersattes med en ”right – wrong”-skala.

Genom att dela upp åsikter i ”rätt” och ”fel” menar Tullberg alltså att det inte går att föra en saklig debatt om massinvandringen, dess volymer och kostnader. Istället diskuteras och kritiseras endast själva integrationen och hur den ska gå till.

Jan Tullberg berättar om den svenska åsiktskorridoren. FOTO: Nordfront.se

Tullberg konstaterade vidare att tidigare studier och officiell statistik kring massinvandringen inte har tagit hänsyn till samtliga kostnader, något som han menar ger ett missvisande resultat. När han själv gjorde vissa justeringar och lyfte in tidigare ignorerade utgifter som kan kopplas till invandringen så ökade den sammantagna kostnaden från 1,5 till 3 procent av BNP.

Det är enligt Tullberg vanligt att man vilseleder folk med felaktig statistik eller framhåller statistik som inte är relevant. Ett vanligt förekommande argument mot kritik av massinvandringen är att Sverige behöver den för att ha folk som tar hand om oss när vi blir gamla, vilket enligt Tullberg inte alls stämmer då vi har en väldigt stabil befolkningsstapel bland svenskarna.

Tullberg berättade också att Norge har gjort ärligare utredningar av massinvandringens kostnader och att de har varit tydliga med att det kommer att kosta 1 000-tals miljarder kronor på lång sikt, men att de också har råd eftersom att de har sin oljefond – något som Sverige saknar och motsvaras snarare av en gigantisk statsskuld.

Som ekonom stannade Tullberg vid massinvandringens ekonomiska aspekter och lyfte aldrig frågor som rör de rasliga och kulturella konsekvenserna av en massiv invasion av främlingar. I sammanhanget kan man dock nämna att Tullberg erkände att vissa av de invaderande folkslagen, exempelvis zigenare och somalier, representerar icke-producerande kulturer.

På direkt fråga ifall han tror att det finns någon starkare, bakomliggande kraft bakom riksdag och media svarade Tullberg också nej.

Avslutningsvis kan man konstatera att Hagwalls initiativ med att öppna riksdagen för allmänheten genom dessa seminarier är en intressant och positiv utveckling. Invandring och yttrandefrihet är som bekant också ämnen som diskuteras med en viss enkelspårighet i den offentliga debatten, även om det är frågor som engagerar gemene man. Hennes seminarium är ett bevis på att det faktiskt finns representanter i riksdagen som tar folkets frågor och invändningar mot det rådande systemet på allvar och att även ämnen som av etablissemanget anses vara kontroversiella går alldeles utmärkt att diskutera utan upprördhet och känsloargument.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

15 Kommentarer till "Invandringens kostnader – riksdagsseminarium med Anna Hagwall och Jan Tullberg"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Morningstar
Medlem
Nybörjare

Anna Hagwall har gjort mer på ett halvår än vad SD har gjort på snart 7 år.

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Enda tänkbara bidraget enligt min uppfattning (betr. det invandrade, invaderande tiggeriet på gator & torg):
http://aktuelltfokus.se/wp-content/uploads/2017/05/stephan4a.png
Kan man inte ens ta hand om de flertalet ungar man redan har, ska man inte föda några fler. Det tyckte även de gamla klokare socialdemokraterna som steriliserade de som, överdrivet, fortsatte.

Fotnot: Ja. Såklart polisens presstalesman blev anmäld, när han använde sin yttrandefrihet, privat.

Just saying
Gäst
Nybörjare
Just saying

Nationalister agerar: Åker ned till Medelhavet för att stoppa “flyktingbåtarna”
Mission: Defend Europe – Identitarians block NGO Ship
https://www.youtube.com/watch?v=RdqbyimD0I0
Apropå att igår avseglade Kustbevakningens fartyg mot Medelhavet ”där uppdraget är att övervaka EU:s yttre gräns och rädda liv till sjöss”.

Just Thanking
Gäst
Nybörjare
Just Thanking

Kommer de två olika ”politiska fartygen” att kriga därute på sjön, mot varandra nu?
Anyway:
Merci à tous nos amis européens que vous protéger nos frontières!
Vielen Dank an alle unsere europäischen Freunde, dass Sie unsere Grenzen schützen!
Grazie a tutti i nostri amici europei di proteggere i nostri confini!

olle
Gäst
Nybörjare
olle
Tänk efter nu! Om de etablerade partierna inte tar tillvara sina medlemmar och att de som inte accepterar situationen, söker sig i sin desperation, till något annat parti så är det en naturlig reaktion. Det här visste judarna långt tidigare, psykologi och beteendevetande, har även de kunskap i….om någon! Raskt skapar man ett nytt parti som skall suga upp ”los desperados”. De skall alltså tro att här finns äntligen ett vattenhål att hålla sig till. Sagt och gjort, man skapade SD och SD blir liksom en Myrtratt…dvs. agerar som ett Myrlejon. ( sök på nätet, myrlejon). I denna tratt ramlar… Läs mer »
Upplyst
Gäst
Nybörjare
Upplyst

Skapade eller kapade. Det viktiga är i alla fall att SD av idag är ett judeparti – och ett ovanligt lömskt sådant eftersom de lurar många att de är något de inte är och därmed agerar stoppkloss för seriösa krafter.

nils
Gäst
Nybörjare
nils

Tyvärr ,tyvärr kommer det här ytterst intressanta seminariet att helt förtigas av dom indoktrinerade beslutsfattarna och naturligtvis den vänstervridna pressen. Ingen kommer att kommentera dom enorma kostnaderna utan fokus kommer som vanligt att läggas på att göra det så bekvämt och trevligt som möjligt för våra oönskade rasfrämlingar på bekostnad av vår välfärd. När skall svensken VAKNA UPP ur sin törnrosasömn och säga nu räcker det, sätt stopp för invandringen NU.

Orsak & verkan- Cui bono
Gäst
Nybörjare
Orsak & verkan- Cui bono

Framför allt bör svensken vakna upp till (((de))) som ORSAKADE att dessa ofrivilliga ”riktiga flyktingar” måste fly sitt hemland.

Pär Sjögren
Gäst
Nybörjare
Pär Sjögren

Mycket bra initiativ av Anna.
Jag hoppas jag har möjlighet att komma nästa gång det blir ett föredrag

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare
Vad är det där för en tomte egentligen? Invandringens sammantagna kostnader skulle bara vara 3% av BNP = 131 miljarder kronor!!! Jag tror att om man dubblar eller tredubblar den siffran så börjar man närma sig verkligheten. Andra seriösa forskare har kommit fram till 200-300 miljarder. Han erkände vidare att zigenare och somalier är ickeproduktiva – vad med alla andra rasfrämlingar som efter 10-20 år i Sverige fortfarande lever på socialbidrag; är de produktiva? Att de ökar på BNP och skuldsättningen av det svenska folket är ju visserligen produktivt, men av ett icke önskvärt slag – om man är skatteslavande… Läs mer »
ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Flyktingvågen ligger bakom Sveriges BNP-tillväxt – Ahmed konsumerar, zwennegrisen betalar.

http://www.di.se/artiklar/2016/2/29/flyktingvagen-ligger-bakom-sveriges-bnp-tillvaxt/

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Detta visar hur värdelöst det är att mäta invandringens kostnader i relation till BNP. När Ahmed kommer till Sverige ökar hans bidragskonsumtion BNP med det han kostar skattebetalarna – han utgör alltså ingen kostnad, utan är självfinansierande!!!!

Johan ll
Gäst
Nybörjare
Johan ll

Intressant att se hur Anna Hagwall slagit ut i full blomning, sedan hon blev fri från SD:s partipiska.

Jan williamsson
Gäst
Nybörjare
Jan williamsson

Det kraschar om vi jobbar övertid för dom där afganerna så räcker det inte dom kostar 5000 tusen per dag ikludrat skola tack farsan det var inte för mig du jobbade det var för Abdul . Jag kan lova dig det var inte farsans avsikt .???

Martin Larsson
Gäst
Nybörjare
Martin Larsson

Mycket bra seminarium. Det som skribenten inte riktigt berättar är att efter den direkta frågan om maktordning – som Jan Tullberg vägrade besvara – så kommer nästa åhörare som inleder med att alla känner till de etniska aktivister som initierade mångkultur i Sverige genom att använda Dagens Nyheter som plattform. Återigen log Jan Tullberg som en sol – men han sa inte ett smack. Min slutsats: J-frågan är censurerad inom SD-sfären. Varför?

wpDiscuz