Invandringen har i grunden förändrat Sveriges befolkning

BEFOLKNINGSUTBYTET. Befolkningsstatistik från SCB visar att massinvandringen de senaste 30 åren grundligt har förändrat Sveriges befolkning.

Enligt Statistiska centralbyrån (SCB) uppgick antalet utrikesfödda vid årsskiftet 1 877 000. Detta utgör 18,5 procent av en befolkning på 10,1 miljoner. Denna siffra låg år 2007 på 1,3 miljoner, på 950 000 år 1997 och år 1987 låg siffran på 690 000, vilket utgjorde 8,2 procent av befolkningen. År 1960, innan arbetskraftsinvandringen tog fart, låg antalet utrikes födda på 300 000 eller 4 procent av befolkningen.

SCB har även redovisat statistik för utländsk bakgrund, vilket utgörs av både utrikes och inrikes födda med båda föräldrarna födda utomlands. I slutet av år 2017 var 2 439 000 av utländsk bakgrund. Detta motsvarar hela 24,1 procent av befolkningen. Denna grupp har ökat ännu snabbare och fördubblats sedan början av 1990-talet. Statistiken som visar att en stor andel av invandringen av rasfrämlingar skett från länder i Asien, Mellanöstern och Afrika redovisar invandring efter födelseland och invandringsår.

Källa:
David Ahlin: ”Invandringen har förändrat Sveriges befolkning i grunden.”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
KlausLarsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Larsson
Redaktör

Måste varje individ råka ut för våldshandlingar av olika slag innan de vaknar, eller finns det mer effektiva sätt att få folk att börja agera?

Klaus
Medlem

Befolkningen är fördummad som i Tyskland och för dumhet finns det inget botemedel [”Gegen Dummheit ist kein Kraut gewachsen” – ingen ört växte (som botemedel) mot dumhet].