Invandring hett ämne inför valåret – jämställdhet ointressant

VALÅR. Enligt en ny Novusmätning blir invandring och integration ett allt hetare ämne för de svenska väljarna. Andra ämnen som är viktiga är skola och omsorg samt sjukvård, samtidigt som jämställdhet hamnar på tionde och sista plats.

I främlingsinvasionens spår har invandring och integration blivit en allt viktigare fråga för de svenska väljarna.

Invandring och integration har aldrig haft så stor betydelse för svenska väljare som idag, åtminstone om man jämför med tidigare Novusundersökningar som mätt väljarna prioriteringar. I en undersökning som offentliggjordes på julafton hamnar invandringen på andraplats, strax efter sjukvård och följt av skola och omsorg.

Trots att den massiva intensifieringen av främlingsinvasionen har gjort att motståndet mot massinvandringen har ökat markant så menar dock Novus vd Torbjörn Sjöström att det är regeringen som ligger bakom det ökade intresset.

— Sannolikt ökar betydelsen därför att regeringen nu har börjat prata om frågan. Vi har sett det tidigare att så fort regeringen går ut och pratar om en sak, då stiger den i intresse. År 2010 låg den långt ner på listan, på trettonde plats, så det har förändrats väldigt fort under de här sju åren, säger Torbjörn Sjöström till SVT.

Under de senaste månaderna har både mainstreammedia och politiker lyft fram frågan om jämställdhet, vilket hör samman med den så kallade MeToo-kampanjen. Trots detta så hamnar just jämställdhet på tionde och sista plats i listan på ämnen i Novus undersökning. SVT menar dock att intresset ändå har ”ökat” hos väljarna, vilket Sjöström menar beror på just MeToo-kampanjen.

Uppenbart är dock att väljarna inte delar etablissemangets iver för exempelvis ny lagstiftning om påtvingad kvotering och krav på uttryckt samtycke vid sexuellt umgänge.

De tio viktigaste frågorna enligt väljarna

1. Sjukvården
2. Invandring/integration
3. Skola och utbildning
4. Lag och ordning
5. Äldreomsorg
6. Landets ekonomi
7. Jobb/Sysselsättning
8. Pensioner
9. Miljö och klimat
10. Jämställdhet

Undersökningen är genomförd 14–20 december 2017 i Novus Sverigepanel som är en riksrepresentativ och slumpmässigt rekryterad webbpanel. Totalt har 1001 intervjuer genomförts.

Källa:
Invandring allt viktigare politisk fråga

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
SigfridKlausKarlCaesar-AureliusSenaste Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Att regeringen nu börjar prata om frågan beror naturligtvis på att man vill återta alla de S-väljare som flytt till SD.

Löfvén har också börjat prata om zigenarfrågan, men några konkreta exempel lär vi inte få se före valet och därmed inte heller efter valet.

Moderaterna gör likadant för att försöka återta sina förlorade väljare.

Iom med att SD har blivit ett 8-klöverparti som alla de andra och dessutom helt saknar andra visioner än att ägna sig åt inbördes stridigheter, så kommer nog både S och M att lyckas i sina billiga strategier.

Henke Himmlär
Medlem

Som jag redan sagt tror jag att de (främst S+M) har insett att kollapsen står för dörren och därför bromsar ner invasionen rejält, kanske nästan ner till noll. Allt annat vore självmord från deras sida och, nej, jag tror inte att de vill ha en kollaps. :-)

Henke Himmlär
Medlem

Ja, de kommer båda ta tillbaka väljare från SD. Jag tror dock att SD har en trogen grupp väljare som inte sviker 2018 så 13-15% bedömer jag vara sannolikt. 2022 kanske partiet har 5%, men det är då det.

Fredrika
Medlem

Allt för att spela bort väljarnas eventuella samhällsengagemang. På (((traditionellt))) manér diskuterar de frågor i en enda riktning: ”Vi ska ha invandring, men ska vi ta emot ett obegränsat antal främlingar (M, S, Mp, V, Fi), eller bara 30 miljoner (C), eller bara några miljoner (KD, DildoL) eller, bara några miljoner av ”arbetskraftskompetens” plus obegränsad avel av ”kultursvennar” så att svenskarna är utrotade en generation senare (SD som därmed återanvänder gammal S-politik om import av ”bred spets-kompetens”). Det finns ingen anledning att lyssna på förrädarpartiernas ”debatter”. Utfallet av dem är alltid detsamma: Folkmord på svenskar, vilka ändå inte ens existerar.… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Problemet är att nästan inga svenskar är rasmedvetna. En ganska stor del av befolkningen tycks vilja bromsa eller stoppa invandringen, men det är nästan enbart av ekonomiska skäl och pga kriminaliteten.

Det kan mycket väl bli så snart att S+M börjar föra en politik där SD var för 10 år sedan. De kan mycket väl se till att samhället undviker en total kollaps, men visst är det så att med den invasion som redan skett kommer svenskarna snart vara utrotade.

Caesar-Aurelius
Medlem

”Skriv ut valsedlar”? Ett ganska vanligt missförstånd numera i dataåldern. Valsedlar heter valsedlar eftersom de är just precis det – ”sedlar”, och sedlar trycks enbart och uteslutande på papper tillhandahållet av staten. Egentryckta sedlar av eget papper är i princip inte tillåtna. Åtminstone om man läser vad Valmyndigheten anger: ”Valsedlar får bara tryckas på det papper, som Valmyndigheten tillhandahåller”. https://www.cointalk.com/attachments/mad-115-page-18-jpg.77710/ MEN, vi lever ju i en total jävla dummokrati, så givetvis gäller denna regel endast ifall och när dummokraterna vill detta, för, håll i er nu, OM, observera OM, egentillverkade papperslappar med t.ex. ”Liberalerna” skrivet på dem lagda i valurnorna… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Tack. Du har naturligtvis rätt. Det skulle göra dem ogiltiga. Jag borde ha kommit ihåg det. Jag visste dock inte att egna papperslappar kan *tolkas* som giltiga eller ogiltiga. Intressant! En inbyggd godtycklighet som innebär ett lagligt spelrum för valfuskseffekter. Det enda vi kan göra är väl då att beställa hem valsedlar via Postnord? Annars kunde man iallafall förr skriva partiets namn för hand på en blank valsedel. Jag fick lära mig att den då skulle räknas men endast om man skrev det registrerade partiets namn exakt rätt. ”Soc.Dem.” eller ”Libberalena” skulle ogiltigförklaras, liksom nu då ”NMR” eller Nodiska Motstsonsrörellsen”.… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Ska man vara helt säker ska man beställa valsedlar från NMR, handskrivna valsedlar kommer nog att underkännas hur tydligt de än är skrivna. Lägg en slant i ett kuvert och gör en skriftlig beställning i god tid före valet.

Klaus
Medlem

Valsedlar i Tyskland är neutrala, där alla partier är fört upp på en lista. Man kryssar för partiet som man vill ha i regeringen.

Karl-Путин A
Medlem

Självutskrivna valsedlar är inte giltiga.

Senaste
Medlem

Invandring och integration är ihopbuntade i samma fråga, betyder det att man automatiskt är för integration om man ska förhålla sig till ämnet? Man ska förmodligen bara ha synpunkter på om den går bra eller dåligt, vad man ska göra för att förbättra den om man tycker att den inte fungerar. Apropå det så finns det en person i Det Fria Sverige-styrelsen som på Twitter hejar på nya förslag som ska förbättra integrationen av invandrare, lära dem språket och lättare få dem i arbete här – samtidigt som man alltså är med i en intresseorganisation för svenskar som oroar sig… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Ja någon integration ska inte förekomma. Rasfrämlingarna ska bort!

Karl
Medlem

Hur ska vi stoppa detta folkmord på de etniska svenskarna? Rasfrämlingar pumpas in i vårt land i parti och minut.

Henke Himmlär
Medlem

Ja du, om man gräver bara lite grann så inser man att den frågan egentligen är den enda frågan vi ställer oss. Det är den enda frågan vi har ställt oss i årtionden. Vissa säger att allmänna val är betydelselösa. Samtidigt så konstaterar jag att man måste ha åtminstone en relativt stor del av befolkningen med sig för att lyckas med någonting. Får vi inte minst 5-10% av rösterna i allmänna val så är allt annat kört det också. Man gör inte revolution utan att man har sympati från en betydande del av befolkningen. Hur får vi 10% av svenskarna… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Ingenting är kört om vi inte får 5-10% av rösterna, eftersom NMRs strategi inte bygger på att partiet blir ett lilleputtparti utan inflytande i Riksdagen. Strax över 4% så att vi får maximalt partistöd är tillräckligt. Men även 3% ger partistöd, så ingen röst på NMR är bortkastad. Sätt dig in i NMRs strategi.

https://www.nordfront.se/rn-samtal-med-klas-lund-del-1.smr

Sigfrid
Medlem

NMR är det enda alternativet att rösta på om man fortfarande vill ha ett Sverige för civiliserade människor.