Invandrarfamilj i Gällivare har utsatts för ”nazistattack”

INRIKES. En familj i Gällivare har under flera veckors tid drabbats av riktad vandalism. I torsdags nådde trakasserierna ända fram till familjens ytterdörr. Familjefadern upprepar nu att de funderar på att lämna det otrygga Gällivare bakom sig.

Det påstådda ”hakkorset”.

I Gällivare bor rasfrämlingen Samson Kibrom Tesfagbers tillsammans med hustru och barn. De rapporteras ha blivit utsatta för hänsynslösa vandaler som har klottrad ned och bränt upp familjens bil. Det var för snart tre veckor sedan som det började med att bilen klottrades ned. Veckan därefter slogs vindrutan sönder och senare brann bilen. Räddningstjänsten ryckte ut för att släcka bilbranden. Sedan har ännu mer klotter sprayats.

— Vi är väldigt oroliga och mår inte bra, säger Samson.

Detta rapporterar SVT, som kallar attackerna för ”nazistattacker” och hänvisar detta till att familjens brända bil blivit nedklottrad med ”hakkorsliknande symboler”. Någon hade på torsdagsförmiddagen sprayat ett ”hakkors” och en smiley på ytterdörren till lägenheten.

— Händelsen är rubricerad som skadegörelse och hets mot folkgrupp, säger polisens förundersökningsledare, Eva Sjöström.

Samson säger att han har blivit ängslig för att gå ut bland folk efter alla incidenter.

— Jag är rädd. Det har hänt flera saker på kort tid. Jag undrar vad som blir nästa steg…Kommer någon att försöka döda mig?

Samson har försökt byta lägenhet, men har inte lyckats med det.

— Vi funderar på att lämna Gällivare. Det går inte bo på en plats där man är rädd och känner att det kan vara farligt att gå ut, säger Samson till SVT.

SVT försöker göra en poäng av trakasserierna mot familjen Kibrom Tesfagbers skulle vara en så kallad nazistattack. Som skäl härför torde vara klottret i form av ”hakkors”. Det finns dock knappast en äkta ”nazist” som inte kan rita en svastika på korrekt sätt. Smileyn under ”hakkorset” har heller ingen ”nazistisk” koppling till den vördade antika religiösa, och i modern historisk tid politiska symbol, som klottret misslyckas med att efterlikna. Brottslingarnas tillvägagångssätt med vandalism genom att bränna bilar är en i Sverige sentida våldskultur som har importerats från Mellanöstern. Dessa saker känner polisen till.

Nordfronts nyhetsredaktion tar gärna emot välgrundade tips som kan leda till ett avslöjande om ”attackerna”. Redaktionen är också intresserad av huruvida familjen Kibrom Tesfagbers ligger i fejd med någon, och vad som kan ha lett till dessa ”nazistattacker”. För att tipsa Nordfront, klicka på ”tipsa oss” högst upp på sidan.

Källa:
Familj har utsatts för en ny nazistattack

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
15 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Säkerligen ett försök av denna unkna neger att få ut på försäkringen. Fruktansvärt, för övrigt, att negrer som kommer hit i praktiken direkt får tillräckligt med pengar av staten för att ha råd med bil och mycket annat, vilket många svenskar inte har. Skatt och försäkring på bil är ju mycket betungande utgifter för etniska svenskar, men som invällare får man allt betalat åt sig.

Finns det egentligen någon invällare som inte har egen bil i dag? Jag får intrycket att alla av dem har, trots alla svenskar som är utan.

Serbisk Sverigevän
Nybörjare
Serbisk Sverigevän
2 år sedan
Lisa
Nybörjare
Lisa
2 år sedan

Som sagt, alla riktiga nationalsocialister vet hur en svastika ser ut. Mycket i det här verkar märkligt. Flera incidenter har drabbat just den här familjen, kan inte tänka mig att just dom är de enda som inte är Svenska på orten. Allt har drabbat dom senaste veckorna vilket kanske tyder på, som Nordfront skriver, att det är någon slags fejd med andra landsmän.

nordbo
Nybörjare
nordbo
2 år sedan

Det hela ter sig märkligt.
Sprayningen på dörren ser ut som ett pojkstreck medans uppeldningen av deras bil är mycket grövre – jag lägger en ”slant” på att det är svartimporten själva som ligger bakom.

Holger
Nybörjare
Holger
2 år sedan
Reply to  nordbo

Jag håller med. Rasfrämlingarna vill byta upp sig till en större lägenhet eller varför inte ett nyinköpt hus från kommunen? Jag föreslår att främlingen flyttar hem igen och tar med sig några folkförrädare. Trädgårdstomten Morgan Johansson behöver vänja sig vid värmen i Afrika innan han når slutdestinationen Helvetet.

Gabor
Nybörjare
Gabor
2 år sedan

De har ritat det själva – vill flytta till Stockholm eller Göteborg. ”Nazister” KAN rita ett hakkors….

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan
Reply to  Gabor

Exakt.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Undrar hur attacken hade rubricerats om förövarna, som med all sannolikhet är andra berikare, hade kladdat dit en davidstjärna – judeattack?

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Karl A

Busungar i Berlin ritade davidstjärnan med vit krita mot någon de ogillade. Det kunde vara skällande portvakter, Judar, elaka tanter m.m. Detta innan HJ disciplinen gjorde sitt genomslag vid senare delen av 30 talet. Hakkorset är för oss en alvarlig ärad symbol liksom s.k. Hitlerhälsning som aldrig skulle användas som hot av seriösa nationalsocialister.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Vera

Ett PS : Att hissa hakkorsflaggan på Adolf Hitlers Födelsedag är naturligtvis en ärofull betygelse, att vissa tar illa upp får stå för dessa hjärntvättade idioter. Tack Ni okända modiga för i går!!

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Vera

Snart ska flaggstängerna blomma igen.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan
Reply to  Karl A

OM Du skulle ha sett på AH:s 50 årsdag när de kläddes av vanliga Tyskar med gyllene band och blommor i toppen vid balkonger och fönster i Berlin. (Jag undrar ofta VARFÖR det skrivs så lite om lyckliga stunder av tyska NS skribenter utan mest om trauman efter nederlaget?)

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Vera

Jag var inte född under Tredje Rikets dagar, utan långt därefter, så jag har inga personliga erfarenheter av den glädje och lycka som rådde där när allting pekade åt rätt håll.

Jag har visserligen haft förmånen att träffa många personer som levde under den tiden och som har berättat om den tiden, men jag måste förhålla mig till min egen verklighet – men jag håller med dig; mer fokus på de lyckliga stunderna gör själen gott och inspirerar till att återskapa allt det goda som den internationella klicken raserade under krigets sista år.

Simon Holmqvist
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

comment image

Anna
Nybörjare
Anna
2 år sedan

Hehe!