Invandrare ville ”driva ut onda andar” – kidnappade och knivskar tidningsbud

DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. Rättegången mot en 25-årig invandrare som i augusti förra året kidnappade och torterade ett tidningsbud i Kristianstad inleddes under torsdagen. Mannens försvarare hävdar att mannen försökte ”driva ut onda andar” ur tidningsbudet.

Det kan vara direkt farligt att dela ut tidningar i mångkulturen. Genrebild. Foto: Pxhere (CC Public Domain).

Under torsdagen inleddes rättegången mot den 25-årige invandrare som den 12 augusti 2019 under knivhot tvingade in ett tidningsbud i sin bostad i centrala Kristianstad. Tidningsbudet tvingades bland annat att inta droger och dricka alkohol samt knivhöggs över hela kroppen.

Offret lyckades fly via balkongen upp på taket till flerfamiljshuset, där han jagades av 25-åringen som följt efter. De båda männen – som var nakna och blodiga – upptäcktes av vittnen som såg till att larma polis.

25-åringen åtalas för människorov och synnerligen grov misshandel. Mannen åtalas även för att ha brutit sig in i flera lägenheter där barn befann sig och för att ha misshandlat en granne. 

Den 25-årige mannen nekar till brott även om han erkänner en del av handlingarna, som att han skurit tidningsbudet med en kniv. Försvararen hävdar att mannen trodde att han befann sig i en nödsituation där han ”tvingades driva ut onda andar” ur tidningsbudet.

Åklagaren yrkar nu på utvisning och att den invandrade 25-åringen för all framtid förbjuds att återvända till Sverige.

Källa:
Våldsdramat i Kristianstad – ville driva ut onda andar ur tidningsbudet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments