Invandrare tände eld på asylboende i Sunnansjö

MASSINVANDRING. En aggressiv invandrare på asylboendet Tallmogården i Sunnansjö i Ludvika kommun tände under onsdagsmorgonen eld på kläder i en garderob. Mannen greps misstänkt för försök till mordbrand eller mordbrand.

tallmogården brinner

En Nordfront-läsare befann sig på platsen och tog kort på polisen och brandkåren utanför asylboendet Tallmogården.

Det var vid tiotiden som räddningstjänsten fick in ett larm om att det brann på asylboendet Tallmogården i Sunnansjö i Ludvika kommun. Enligt de första uppgifterna skulle en person ha varit instängd i ett brinnande rum. När polis och räddningstjänst kom till platsen var dock branden redan släckt.

En Nordfront-läsare befann sig i närheten av Tallmogården och lyckades ta kort precis när brandkåren lämnade platsen och skickade in bilden till redaktionen.

Asylsökaren som misstänks för att ha anlagt branden var aggressiv när polis kom till platsen och han greps sedan misstänkt för försök till mordbrand eller mordbrand.

— En man på boendet blev stökig under förmiddagen och det slutade med att han tände eld på några kläder i en garderob. Den branden släcktes av en annan boende innan de kom fram, men rummet var fortfarande rökfyllt. När polisen kom till platsen var han fortfarande aggressiv och polisen grep honom misstänkt för försök till mordbrand eller mordbrand, säger vakthavande befäl, Jöran Lindblom.

Nordfront tackar läsaren som skickade in bilden till redaktionen.

Källa:
Brand på asylboende – en person gripen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om