Intervju med sverigedemokraten Christer Schoultz

Nordfront har ringt upp sverigedemokraten Christer Schoultz vars ”twittrande” blåst upp stormar. Det var efter en länkning till Nordfront.se som massmedia drog igång en hetskampanj mot honom. Han var tills i förrgår en förtroendevald sverigedemokrat som även satt i distriktsstyrelsen för partiet i Örebro län. Nu har han valt att avgå.

Åsikter om svensk massmedia

Då vi ringer upp berättar han varför han låter sig intervjuas av en nationalsocialistisk nättidning:

— Jag stödjer yttrandefriheten och eftersom Aftonbladet är stalinister, och ni är nazister, så är det ju sak samma vilka som man ger en intervju till, alla har ju rätt att göra sin röst hörd.

Han är emot både ”nazism” och kommunism, men tror att människorna bakom innerst inne vill sin omgivning väl.

Han tror dock att det finns mer cyniska inslag inom svensk politik:

— Expo, de här tomtarna, de tror att jag som Sverigedemokrat är en ond rasist som vill döda negrer och zigenare. Expo rapporterar inte objektivt utan anser att svenskarna ska indoktrineras och hjärntvättas. De försöker att forma något slags samhälle som en liten klick av elitister vill skapa.

Han är skeptisk till den utveckling som svensk massmedia har tagit:

— Svenska journalister är ju hånade i hela världen, de pekas på som de värsta exemplen. Och bland svenskar har de ju som yrkesgrupp superdåligt anseende, till och med sämre än politiker, vilket inte säger lite alls. Deras tidningar är fulla av reklam bara för att finansiera någon form av vinst och det finns nästan ingenting läsvärt, jag fattar inte vilka som köper skiten!

Medias hållning till vänsterns ”twittrande”

Varför tror du att media låter bli att lyfta fram citat från förtroendevalda vänsterpartister, t.ex. Simon Fors?

Ett inlägg som vänsterpartisten Simon Fors postade på Twitter.

 — Det är för att gammelmedia innerst inne håller med den där killen. Media har gnällt om att jag kallar alla för kommunister. Men de har ju det där allt till alla-tänket, förespråkar vidöppna gränser och att nationalstaten ska lösas upp samt att alla ska ta del av ett fåtals arbete… då är det ju ett system likt Sovjet som de förespråkar. Även Expressen som skulle skildra samhället ur ett högerperspektiv har formats till att bli så idag.

Åsikter om Sverigedemokraterna

Men även SD börjar ju liberaliseras och de-radikaliseras?

— Ja, men SD måste mjukas upp för att nå ut till allmänheten mer. De gör så för att få mer makt.

Tror du verkligen det? Om vi kollar på Grekland så är Gyllene gryning benhårda, och de har till och med fått mer röster än SD.

— Jo, men Grekerna är ett annat folk, och de lever under förfärliga förhållanden. Där nere är det en fullständig katastrof där folk blir satta på gatan, något som ännu inte händer här. Folk är desperata och kan acceptera åtgärder som vi ännu inte kunnat acceptera i folkgemenskapen här.

— Jag ser SD lite grann som 50-talets socialdemokrater, då dessa fortfarande var bra för samhället, och mina lojaliteter ligger ju kvar där.

Han berättar även att han självmant lämnat Sverigedemokraterna, och att de behandlat honom väl internt.

Men hur ser du på Israel-falangen inom partiet?

—Alltså, jag kan partiprogrammet och det är det som vi arbetar här på lokal nivå för att genomföra. Jag kan inte komma med några spekulationer ifall det finns några konspirationer inom partiet. Jag stödjer Sverigedemokraterna till fullo i deras fortsatta arbete. 

Delar ur den sk. Israel-falangen inom Sverigedemokraterna.

Något du vill passa på att hälsa gammelmedia?

— Folk inser ju att det var faktagranskarna och korrekturläsarna som fick gå från tidningsredaktionerna först. Massmedia gräver sin egen grav och jag kommer att jubla den dagen dessa jävla propagandatidningarna går omkull, det kan du citera.

Av: Robin Palmblad och Martin Saxlind

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Var den första att kommentera

  Subscribe  
Meddela om