Intervju med Rickard Ekman, ordförande för Nordiska nationalsocialister

Johan Lindblad genomför här en intervju med Rickard Ekman, ordförande för Nordiska nationalsocialister, med anledning av den omtalade radiodebatt som sändes i Radio1 den 4 juni 2012.

Hej Rickard! Hur tycker du att debatten gick?

– Jag är överlag nöjd med debatten. Man kommer alltid i efterhand på saker man borde ha nämnt och formuleringar man kunde ha gjort bättre, men i det stora hela tycker jag att jag hann få med flera viktiga poänger som jag på förhand hade bestämt mig för att jag ville förmedla i direktsändningen. Aschberg avbröt mig flera gånger och en del resonemang som jag hade önskat vidareutveckla fick jag aldrig tillfälle till. Aschberg är en tuff debattmotståndare och han hade som taktik att förlöjliga mig samt att stundtals styra in debatten på oviktiga frågor som om jag avser kalla mig ”Führer” vid ett maktövertagande, vad mina anhöriga tycker om mitt politiska engagemang, exakt hur många medlemmar NNS har, etc. I sådana lägen försökte jag istället att styra in debatten på ämnen jag tycker är viktigt och på vad jag ville ha sagt i sändningen, som exempelvis att påpeka de styrande politikernas hat mot oss svenskar, den lagstadgade diskrimineringen av svenskar och att vi vita är utdöende.

Jag är glad att notera att av den respons jag och NNS fått samt av kommentarer på olika nationella debattforum att döma, så verkar de flesta som är vänligt inställda till nationella åsikter anse att jag skötte mig bra i debatten.

Vad har du för tankar om de ”Svenssons” som lyssnade på debatten? Tror du att de fått en bättre bild av nationalsocialismen efter debatten?

– Jag tror att vi nationalsocialister tack vare denna debatt nådde ut till en hel del vanliga ”Svenssons” som aldrig någonsin tidigare hört ett nationalsocialistiskt budskap, och det är mycket positivt. Det kan förhoppningsvis ha fått flera av dem att bli nyfikna på att söka reda på mer om vad vi står för. De som redan på förhand är motståndare till vår ideologi lär inte ha bytt sida på grund av debatten, men de som är lite allmänt orienterade åt vårt håll kanske kan lockas att ta reda på mer om nationalsocialismen.

Hade det inte varit mer ”taktiskt” att säga att ni vill reformera demokratin, snarare än att avskaffa den? Får ni inte vid många tillfällen frågor där ni måste förklara vad ni menar med avskaffandet av demokratin, när det är majoritetsprincipen som ni är emot?

– Nej, jag tror att vi nationalsocialister bör vara tydliga med att vi är motståndare till demokrati. Som jag ser det är vi inte bara motståndare till majoritetsprincipen utan hela den demokratiska grundtanken. Vi tror inte på kvantitet före kvalitet, vi tror inte på att alla människor är lika och därmed ska ha samma inflytande över statsstyret. Vi tror inte på marxisternas tes om att massan skapar historia och för utvecklingen framåt. Vi tror på den individuella skaparkraften och på att det är det individuella geniet som för utvecklingen framåt. Sionisterna för i dag ett världsomfattande krig för demokratin med folkmord, ockupationer och förtryck, och då bör vi ställa oss resolut emot detta.

Jag tror att det är att dra mattan under fötterna på oss själva om vi kallar oss demokrater. Även om vi skulle ta en debatt med motståndarna om vad begreppet demokrati egentligen innebär, och göra något slags tolkning om att vi skulle vara ”de sanna demokraterna”, så erkänner vi i så fall motståndarnas spelregler och demokratins legitimitet. Då kommer vi ändå i slutändan att erkänna våra motståndares legitima rätt att styra vårt folks öde om de kan samla en majoritet av folket bakom sig med hjälp av sina medier och enorma resurser. Jag tror att vi måste få våra nationella kämpar att inse att vårt folk och vår ras har rätt att existera, rätt att säkra våra kommande generationers liv och rätt att ta tillbaka vårt fosterland, helt oavsett vad en majoritet av folket har låtit sig tillfälligt duperats att rösta i ett val vart fjärde år.

Jag anser att blodslinjen, den som gått från generation till generation i tusentals och åter tusentals år, är helig och står över allt vad demokrati heter och att ingen generation har rätt att bryta denna. Det spelar således ingen roll om vår nuvarande generation röstar för att svenskarna ska utplånas etniskt, vi är skyldiga våra barn och deras barn att få ärva Sverige och att få vara etniska svenskar i ett etniskt svenskt Sverige. Detta är inte demokratiskt, men så har heller inte demokratin tjänat vår ras intressen på väldigt länge – om ens någonsin.

Man kan utveckla detta ämne mycket, och Robert Aschberg lät mig endast beröra ämnet ytligt i sitt radioprogram, men jag hoppas jag förklarade detta lite kort nu i alla fall.

Känner du så här i efterhand att du egentligen var lite för snäll mot Aschberg?

– Ja faktiskt. När jag lyssnat igenom programmet i efterhand inser jag att jag lät honom avbryta mig alltför mycket och förhindrade mig att vidareutveckla flera viktiga frågor. Däremot är jag nöjd med att jag ignorerade flera av hans frågor och istället pratade om ämnen jag tyckte var viktigare, vilket fick honom att tappa fattningen en aning när han tyckte att jag avvek från ämnet och inte lydigt gick i hans retoriska fällor.

Hur var bemötandet från Aschberg och hans medarbetare före, efter och under pauserna i debatten?

– Bemötandet var helt korrekt och artigt. En stor del av ”antirasisteliten” befann sig i redaktionslokalerna med Robert Aschberg, Hasse Aro, Anna-Lena Lodenius m fl och de hälsade artigt när jag anlände. Även om jag ser mig som svuren fiende till dessa personer tycker jag mig inte ha något att vinna på att vara otrevlig och oartig så jag hälsade lika korrekt på dem.

De enda två personer som avvek från mönstret var de två unga iranskorna som befann sig i studion och deltog i programmet. De var helt hysteriska och var uppenbart chockade av att träffa en livs levande ”tvättäkta nazist och antidemokrat”, som Aschberg så putslustigt kallade mig gång på gång under sändningen. Iranskorna skällde och gapade på mig både i pauserna och delvis under sändningen. När jag skulle lämna studion tog alla i hand och hälsade adjö, utom just de två iranskorna.

Vi vill tacka Rickard Ekman för att han ställde upp på denna intervju och önskar NNS lycka till i framtiden.

Besök Nordiska nationalsocialister

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om