Intervju med finsk motståndsman som trakasserats av den politiska polisen

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Kansallinen Vastarinta har intervjuat en motståndsman i Nystad i Finland, eftersom den politiska polisen börjat trakassera honom på grund av hans ideologiska åskådning.

Ville Nurmela, den andra från höger. Foto: Nordfront.se.

Hej! Skulle du till att börja med kunna presentera dig själv för läsarna?

— Hälsningar! Jag är Ville Nurmela, en 24-årig medlem i Nordiska motståndsrörelsen. Jag skickade in min medlemsansökan för cirka ett och ett halvt år sedan och har sedan dess aktivt deltagit i Motståndsrörelsens verksamhet.

Kansallinen Vastarinta skrev förra veckan om att du trakasserats av polisen i Nystad. Vill du berätta om det med egna ord?

— När jag skulle iväg med bilen märkte jag att en polisbil, som befann sig några kvarter bort, började följa efter mig. De följde efter mig till ett varuhus i närheten, där trakasserierna utspelade sig. Först frågade de rutinmässigt om körkort och bad mig att blåsa. Därefter ombads jag att följa efter till polisbilen där man på mig genomförde ett snabbt drogtest samt personkontroll, vilket innebar att man gick igenom kroppen och fickorna efter vassa föremål, sprutor och andra farliga saker.

Samtalet var först som med vilken människa som helst, men plötsligt frågade polismannen om jag är med i Motståndsrörelsen, på vilket jag svarade positivt eftersom det inte är någon hemlighet. Utan att jag berättat om min tidigare bostadsort ville polisen veta om jag varit aktiv i Fredrikshamn, på vilket jag svarade att jag inte svarar på något som har med Motståndsrörelsen att göra.

Samtalet fortsatte som det hade börjat, alltså om hur solig och vacker dagen var och så vidare. När jag fortsatte tala om allmänna saker fick jag berättat för mig att medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen kommer att medföra särskild uppmärksamhet från polisens sida. Det bör noteras att polismannen helt ärligt berättade att man förföljer mig på grund av mina åsikter och min ideologi.

Tror du att motsvarande händelser kommer att öka i Finland i takt med att organisationen växer och polisen politiseras?

— Det tror jag, och det är ju inte en fråga om tro utan uppenbar fakta. Desto trovärdigare motkraft vi är mot det nuvarande systemet, med desto större allvar och åtgärder kommer de att förhålla sig till oss. Det är verkligen inte fråga om en första eller sista gång när polisen förföljer nationalsocialister på grund av deras åsikter, trots ”resursbristen”. När jag bodde i Fredrikshamn genomförde polisen husrannsakan och arresteringar då de letade efter några personer som satt upp klistermärken, samtidigt som de publicerade deras bilder i massmedia som om det rörde sig om farliga förrymda fångar.

I höstas blev du misshandlad av polisen i Göteborg. Hur har dessa incidenter påverkat dig?

— Jag blev inte alls förvånad av att jag blev misshandlad av en representant för ”den lagliga samhällsordningens stöttepelare”. Jag har tagit emot deras rädsla för och våld mot oss med ett leende på läpparna. Jag ser polisvåldet som ett bevis på att vi verkligen är en äkta politisk opposition och det räcker inte med varken brutalt våld eller andra konster för att tysta oss. Kort sagt så ingöt inte händelsen någon fruktan för myndigheterna i mig, utan tvärtom. Det måste finnas offervilja hos alla nationalsocialister.

Hur blev du nationalsocialist till att börja med?

— Nationalsocialismen har fascinerat mig sedan barnsben, och vid något tillfälle började den forma sig till ett rättesnöre för mitt liv. Sålunda gav nationalsocialismen en väg som innefattar hela livet, som jag vandrar och som utvecklar mig. Självklart lärde jag mig redan som ung att ifrågasätta de allmänna uppfattningar om bland annat näringslivet och dess kopplingar till och konsekvenser på politiken. Jag förstod att politiken är en kontrollerad teater där alla partier mer och mer liknar varandra och inte erbjuder några verkliga lösningar på någonting, som vore fördelaktigt för folket.

Allra mest styrktes nog min ideologi av hur en så stark, sund, naturlig och allomfattande ideologi som nationalsocialismen har svartmålats och hur man med lögner har försökt att förpassa den till glömska och att det sägs vara ”nazism” att ens neutralt tala om ideologin, trots att man påstår att det i Europa råder ”yttrandefrihet”.

Nurmela efter att ha mött den svenska polisen i Göteborg 2017. Foto: Nordfront.se.

Hur kom det sig att du gick med i Nordiska motståndsrörelsen?

— Efter att ha förstått sakerna som jag nyss talade om utan att göra någonting åt det samt det nuvarande politiska tillståndet, så fångade den utomparlamentariska organisationen mitt intresse mer än tidigare och till slut började jag fundera på att ansluta mig. Den kompromisslösa, oförställda, orädda, radikala och framförallt organiserade verksamheten var huvudanledningen till att jag ens funderade på Motståndsrörelsen. Ingen annan organisation uppfyllde dessa krav och var inte heller i närheten att göra det vid en närmare granskning.

Kulturmarxismen, drogerna, anarkismen samt den judiska och sionistiska påverkan på världspolitiken och ekonomin är frågor som den kontrollerade oppositionen inte vågar ta någon tydlig ställning till. Motståndsrörelsen har däremot öppet talat om dessa frågor och har därtill lösningar på dessa problem i sitt politiska manifest. Därtill var ära och ansvar egenskaper som underlättade och stödde mitt beslut att överhuvudtaget ge mig in i den politiska verksamheten.

Du är en aktiv aktör i organisationen. Vad anser du är den trevligaste eller viktigaste verksamheten när det kommer till Motståndsrörelsen?

— Den regelbundna, mångsidiga och organiserade verksamheten och aktivismen är oerhört viktiga saker vad gäller organisationens utveckling och tillväxt. Allmänt passar också min sportsliga och aktiva livsstil ihop med den aktiva organisationsverksamheten, som erbjuder såväl politiska som fysiska aktiviteter. Nutidens politiska kamp förs inte i lokaler eller vid datorerna som tyvärr många inbillar sig, utan den förs på gatorna bland folket!

Vad skulle du säga till personer som funderar på att gå med i Nordiska motståndsrörelsen?

— Om du älskar ditt folk och vill kämpa för dess skull, så att gångna generationers offer inte har varit förgäves, så hör du hemma i Nordiska motståndsrörelsen. Du funderar kanske på samma saker som jag eller vem som helst gjorde innan de gick med. Ingenting förändras dock till det bättre om man inte gör någonting och likgiltighet innebär vårt folks död. Sluta med svepskäl åtminstone inför dig själv. Alla kan bidra till kampen som handlar om vårt folks existens, så varför skulle du inte vara i kampens mittpunkt? Utmana dig själv. Aktivera dig och ta kontakt med ditt närmaste näste redan idag !

Tack för intervjun! Har du någonting som du skulle vilja tillägga?

— Tack. Att vara verksam i en nationalsocialistisk organisation öppet och målmedvetet är verkligen inte alltid en dans på rosor, men jag kan ärligt säga att jag har haft mitt livs bästa stunder ihop med organisationen. Jag har mött broderskap och vänskap vars like jag inte tror att åtminstone jag inte kunnat hitta någon annanstans. Vi ses i Sverige på 1 maj, alla kamrater och sympatisörer, och då gör vi dagen till en riktig arbetarnas och folkets folkfest. Hell seger!

Ursprungligen publicerad på Vastarinta.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments