Internationelle sexförbrytaren Danial Malayeri döms för grov våldtäkt av barn

BROTT. Rättsväsendet fick tag i mannen som 2016 våldtog en autistisk 14-årig flicka i Sverige efter att han häktats för andra sexualbrott i Tyskland.

Genrebild.

2016 våldtogs ”Anna” av en för henne okänd man. Hon var då 14 år gammal och vägde bara 40 kg. Anna hade också diagnosticerats med ADD och autism och var en väldigt tillbakadragen flicka som bara umgicks med sin egen familj.

Våldtäkten skedde när Anna var ute och gick själv, något hon hade börjat göra det senaste året och familjen såg som ett litet men positivt framsteg i hennes sociala utveckling. En främmande man på cykel gick under promenaden fram till Anna, stoppade in sin hand innanför hennes trosor och släpade med henne till ett buskage. I buskaget tryckte mannen sedan ner Anna på marken och höll fast henne medan han våldtog henne analt och fick utlösning.

Annas föräldrar märkte senare under dagen att något var fel när hon återvände hem och hon berättade till slut vad som hade hänt, vilket blev startskottet på en långdragen polisutredning. Efter att ha stått still i flera år började utredningen röra på sig förra året och förra veckan kunde våldtäktsmannen Danial Malayeri (810224-5332) dömas för grov våldtäkt av barn. I domen berättas det om hur identifieringen av Malayeri gick till:

Aktuell utredning låg kvar hos polisen fram till år 2020. I augusti år 2020 erhölls en träff i de register som samkörts på det DNA i form av sperma som säkrats från jordprov från aktuell brottsplats. Träffen avsåg en person i Tyskland och resultatet talade extremt starkt (Grad +4) att DNA:t kom från den personen, om man bortsåg ifrån möjligheten att det kom från en nära släkting. DNA:tvisade sig tillhöra Danial Malayeri, som vid tidpunkten satt frihetsberövad i Tyskland misstänkt för två sexuella övergrepp där som skulle ha skett i juli 2020. Misstanken i dessa fall rörde också övergrepp i buskage. Danial Malayeri begärdes därefter utlämnad till Sverige och kom hit i början av år 2021.

Malayeri valde att lämna Sverige bara några dagar efter våldtäkten av Anna och såväl åklagaren som Malmö tingsrätt menar att han förstod att han var eftersökt av rättsväsendet då brottet fick stor uppmärksamhet i media 2016. Malayeri är idag folkbokförd som bosatt i Sydkorea, men greps alltså i Tyskland för två andra likartade sexualbrott som skedde i juli förra året. Hans nationalitet är således något oklar, men hans förstaspråk verkar vara persiska då det är detta språk som domen säger att hans tolk ska tala.

I domen framkommer också att Malayeri påstår att flickan frivilligt hade sex med honom och han menar att han visade henne respekt genom att ha analt samlag istället för vaginalt:

Han trodde att Anna ville ha vaginalt sex, vilken kvinna vill ha analt sex första gången, men det ville inte han eftersom hon berättat att hon var oskuld. I hans kultur kan kvinnor inte ha sex innan äktenskapet och kan straffas om de har vaginalt sex innan äktenskapet, men det går bra att ha analsex.

Malmö tingsrätt menar dock att Malayeris vittnesmål saknar trovärdighet och dömer honom till fängelse i fyra år och sex månader. Våldtäktsmannen ska också betala 170 000 kr i skadestånd till Anna som egentligen heter något annat.

Källa:
B 9080-20 (Malmö tr)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments