International Business Times oroas över Motståndsrörelsen

MEDIA. Tidningen International Business Times, IBT, har uppmärksammat Motståndsrörelsen.

Den brittiska upplagan av IBT har ”granskat” ”extremhögern” och listat de mest ”oroväckande” trenderna i Europa.

Svenska motståndsrörelsen har förärats en andraplats på IBT:s lista. Tidningen skriver följande motivering som är full av felaktigheter:

2. Svenska motståndsrörelsen attackerade antirasistiska demonstranter i Stockholm

40 högerextremister från Svenska motståndsrörelsen, en nynazistisk organisation som blev aktiv under 2012, attackerade med stenar, flaskor och smällare en grupp på 200 personer som demonstrerade mot rasism i Stockholm i december 2013.

Incidenten kom som en överraskning för många kommentatorer, då Sverige ofta hyllas för sin inklusiva politik. PolicyMic rapporterar att gruppen är känd för att använda svastikor och predika hat mot icke-ariska folk.

Efter Motståndsrörelsen listas attacker mot invandrare i Bulgarien som nationalister där påstås ligga bakom, Jobbiks höga väljarstöd och till sist Gyllene gryning som den senaste tiden utsatts för hårda attacker från systemet.

Det enda som enligt IBT är mer oroväckande än Motståndsrörelsen är att den slovakiske nationalisten Marian Kotleba vann ett provinsiellt val och blev guvernör i regionen Banská Bystrica, vilket Nordfront tidigare skrev om.

Källa:
Europe’s Dark Core: The Neo-Nazi Movements on the March

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments