Inte bara kön – nu ska man få byta ras

STORBRITANNIEN. Universitetsfacket kräver nu att människor inte bara ska byta genus och kön, utan även välja vilken ras de ska tillhöra.

Har den judiske skådespelaren Sasha Baron Cohen rätt att välja sin egen ras, eller ägnade han sig åt förtryckande ”vit” kulturell appropriering?

Vem som helst ska oavsett etnisk bakgrund få lov att ”identifiera” sig som svart. Eller som tillhörande annan ras. Det kräver vänsterlobbyister inom det brittiska universitetsfacket UCU (Universities and Colleges Union).

Kravet framförs i en rapport som behandlar den pågående konflikten huruvida män ska få identifiera sig själva – och bli behandlade – som om de var kvinnor, oavsett om de är biologiska män eller inte.

I rapporten kräver UCU att man inte bara själv ska få bestämma vilket kön man identifierar sig som eller har, utan även vilken människoras man tillhör.

Våra regler innebär ett krav på att få slut på alla former av diskriminering, trångsynthet och stereotyper. UCU har under lång tid gjort det möjligt för sina medlemmar att identifiera sig själva, vare sig det är som svart, handikappad, HBTQ+ eller kvinnor.

Feminister bekämpar feminister
De feministiska rörelserna är inte överens om frågan kring ”egendefinierade kvinnor”. Under Theresa May framlade den brittiska regeringen en proposition om att lagstadga rätten att välja sitt eget genus, men ministrarna har tillsvidare skrinlagt planerna efter häftig kritik från kvinnliga väljare.

Enligt tidningen har många kvinnliga akademiker trakasserats av studenter och aktivister när de ifrågasätter införandet av så kallade transinkluderande policyer. Det gäller även storstjärnor inom feministrörelserna som judinnan Germaine Greer. Både hon och före detta BBC-presentatören Dame Jenni Murray – som fick sparken för att i tv ha sagt att ”könsbyte” inte kan göra en man till en riktig kvinna – har utsatts för ”deplattformering” [ung: har fråntagits alla offentliga fora för diskussion. reds anm.].

I London har skådespelaren Anthony Lennon som föddes av irländska föräldrar tidigare fått kritik för att ha utnyttjat de svartas privilegium efter att ha lyckats få finansiering från Konstrådet genom att ”identifiera” sig som ”pånyttfödd afrikan”. Lennon fick pengarna från en skattemedelsbudget som endast var avsedd att finansiera icke-vita skådespelare.

Den judiske komikern Sacha Baron Cohen fick med sin gamla rollkaraktär Ali G kritik för att spela en vit kille från Staines som identifierade sig som svart. Cohen svarade sina kritiker med den ironiska frågan ”Is it because I is black?”

Källa:
Anyone should be allowed to ’identify’ as black regardless of the colour of their skin or background, say university leaders

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Nybörjare
Lotta
8 månader sedan

Men, det finns ju inga raser?! :D

Thor
Elit
Thor
8 månader sedan
Reply to  Lotta

Det finns åtminstonde två raser. Judar och goyer.
Goyerna finns i olika färger.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Thor

Enligt Talmud :)

Pierre
Nybörjare
Pierre
8 månader sedan

Sacha Baron Cohen är väl inte så populär varken i Hollywood eller Israel eller hos ADL längre? Han gillar ju att provocera juderiet till den grad att han blivit bannlyst lite varstans.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan

Nu blir det rusning för dem som vill byta till den judiska rasen :)

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
8 månader sedan
Reply to  Rokviken

LOL, hela riksdagen!

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
8 månader sedan

Men bara om man är vit!
Fast det verkar som om de flesta vänsterblivna sjw puckon redan gjort det.
Skamligt.
Det bästa med det är att vi kan skicka dem till det fria, ej rasistiska, fredliga afrika när vår tid kommer.

Klaus
Nybörjare
Klaus
8 månader sedan

Det finns minst 3 raser.
Men det finns också vettiga, dumma, duktiga, lata, kriminella, avundsjuka, svartsjuka människor som är mer eller mindre typiska för vissa folk.
De avundsjuka och svartsjuka kommer söderifrån.
Byta ras med hudblekning (Nordfront rapporterade någon gång) görs nu också i Sydasien. Leta ”skin bleaching before and after”. Det är något som nationalsocialister inte rekommenderar.
https://youtu.be/nXyvqWlvLl4

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
8 månader sedan
Reply to  Klaus

Jag kan se om en asiat har blekt sitt stackars skinn. Kommer aldrig i närheten till den vackra vita nordiska rasen.