Insatsstyrkan stormade fel hus – kvinna fick missfall

INRIKES. Efter att insatsstyrkan gått in i fel hus och övermannat en kvinna drabbades denna av missfall. Förundersökningen mot polisen har nu lagts ner eftersom ingen ”enskild person” kan hållas ansvarig.

Polisens insatsstyrka skulle göra ett tillslag i Malmö angående ett narkotikaärende när de lyckades storma fel hus. Huset som insatsstyrkan gick in i tillhörde paret Christoffer Rosenkvist och Zarah Melin. Zarah beskriver händelsen:

— Jag hör någon som ryter ”öppna dörren” så jag tänker: Herregud, det är någon som behöver hjälp, det har kanske hänt nånting? När jag är nästan framme vid dörren så krossas rutan och glassplittret kommer rakt i ansiktet. Och i mitt huvud är det kört. Vi kommer dö, det är färdigt, säger Zarah Melin som också menar att ingen sa att de var från polisen.

Christoffer berättar sedan att 5-6 män med dragna automatvapen springer in i huset och övermannar Zarah, som då var gravid i åttonde veckan.

— Senare på kvällen fick jag smärtor och det började blöda kraftigt. Några veckor senare gjorde jag ett graviditetstest och det visade att det fanns ingenting där. Det är ett liv som dog på grund av deras misstag, berättar Zarah Melin.

Efter att paret polisanmält poliserna för tjänstefel har dock ingenting hänt. Precis som i så många andra brottsutredningar, där polisens uppklarningsprocent är mycket låg, har nämligen förundersökningen lagts ner för att ingen ”enskild person” anses kunna vara ansvarig för händelsen.

— Det känns jätteorättvist att de får lov att gå in i ett hem utan husrannsakan, utan minsta anledning och de kommer undan med det, kommenterar Zarah Melin.

Insatsstyrkans chef Andreas Hulting uppger dock att polisen ”upprepade gånger” bett paret om ursäkt.

Källa:
Polisens insatsstyrka stormade fel hus

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments