Insatsstyrkan slog till mot afghansk våldtäktsman och kidnappare

MÅNGKULTUREN. Den försvunna 15-åriga flickan från Ludvika som sökts av polis i tre dagar hittades under natten mot onsdagen. Hon hölls fången i en lägenhet i Gävle av en 20-årig afghan som misstänks ha kidnappat och våldtagit henne.

Genrebild. 

Flickan, som försvann från sitt familjehem i Ludvika i söndags, är 15 år men har en utvecklingsstörning som gör att hon mentalt ”är på en 7-8-årings nivå”. Natten mot onsdagen hittades hon av polisens insatsstyrka i en bidragsfinansierad lägenhet i Gävle.

I lägenheten greps en 20-årig afghan misstänkt för människorov. Sedan dess har han anhållits av åklagaren och ärendet rubriceras nu som olaga frihetsberövande och våldtäkt.

Flickan bedöms efter omständigheterna må bra, enligt Tony Quiroga, vakthavande befäl vid polisen, som berättar:

— Hon hade inga synliga fysiska skador och ingen har skadats i samband med gripandet. Patrullen bedömde att hon är okej och planen är att hon ska återförenas med anhöriga efter inledande utredningsåtgärder.

Enligt källor med insyn i utredningen har den nu anhållne afghanen har samma namn som en av de inblandade migranterna i ASAP Rocky-rättegången, men det är inte samma person.

Genombrottet i sökandet efter 15-åringen kom efter att flickan först gjort en uppdatering i sociala medier där det syntes ett elskåp i bakgrunden – sedan hittades nya spår i sociala medier som ledde till att lägenheten kunde lokaliseras.

Mamman i familjehemmet där flickan bor tog emot beskedet att hon återfunnits med stor glädje:

— Det känns jättejätteskönt, hon hittades mycket tack vare detektivarbete från oss här hemma och på nätet. Det första jag kommer göra att krama om henne och säga att jag är så glad att vi hittade henne.

Kammaråklagare Birgitta Fernlund, som leder förundersökningen mot den 20-årige rasfrämlingen, berättar:

— Förundersökningen fortsätter med förhör och informationsinhämtning. Det finns inga uppgifter om att målsäganden har skadats fysiskt. Inga ytterligare uppgifter kan lämnas under dagen.

Källa:
Försvunnen 15-åring hittad – man gripen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nordboPeterPålästLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Neeej!! Skicka inte hem min afghan, då kan han ju få straff!! :))

Påläst
Medlem

Flickan ”mentalt ’är på en 7-8-årings nivå'”

Bortsett från att det naturligtvis är för jävligt att sådant kan ske så noterar jag att med afghanska mått mätt har hon en mental ålder på minst 15 år.

Peter
Medlem

Insatsstyrka? Behövs det numera insatsstyrka för att plocka in ETT (1) stycke hazarfjutt? Kärringkår!

nordbo
Medlem

I ett sunt och normalt nationellt samhälle där barn och ungdomar får utvecklas NORMALT så hade en 7-8 åring aldrig till en början tagit kontakt med sånt skräp – och för det andra undvikit denna och sprungit allt vad den pallade åt ett annat håll ifall undermänniskan hade försökt att ta kontakt först. Poängen är att ifall man är 7-8 år i sin utveckling mentalt men med en 15-årig kropp så kan man fysiskt springa där ifrån bättre. Visst, det klassiska med att bjuda på ”godis” hade väl funnits, men det hade frossaren GW persson då tagit sig an med… Läs mer »