INSÄNDARE: Den första mångkulturalisten

INSÄNDARE. Henrik Andersson skriver i den här insändaren om likheterna mellan Alexander den store och dagens maktelit.    

Insändare

Det här är en insändare. Åsikterna som framförs i insändaren behöver inte nödvändigtvis fullt ut delas av Nordfront eller Motståndsrörelsen.

Vill du som läsare av Nordfront tycka till om något i en insändare? Skicka då insändaren till redaktionen@nordfront.se

Den 10 juni år 323 före vår tidräkning avled kung Alexander den store. Denne Alexander ärvde sin fars, kungen av Makedoniens, tron och erövrade övriga grekiska stater, Egypten och senare Persien. Detta hände för mycket länge sedan, men vissa av Alexanders tankar påminner väldigt mycket om dagens makthavares. Ty den makedoniske konungen ville ha mångkultur.

Alexander uppmanade greker att bosätta sig i områden han erövrade, han uppmanade till möten mellan de olika folken och dess kulturer och han gick till och med så långt i sin iver att han påbjöd äktenskap mellan grekiska soldater och persiska kvinnor. Att mången grek var gift och inte vill gifta sig brydde han sig inte om. Vad de persiska damerna tyckte brydde han sig ännu mindre om.

Men varför då denna iver att blanda folk och kulturer? Jo, vill man bygga nytt så måste ofta det gamla bort. Alexander hade inga flummiga drömmar om att ett mångkulturellt rike skulle leda till tolerans för toleransen skull eller fred för fredens skull, nej han ville bygga ett nytt rike där alla folk integrerats, vare sig de ville eller ej. Det handlade om makt. Och ärligt talat, det handlar om makt i dag också.

Det är inte för folkens bästa, utan för makthavarnas bästa som globaliseringen för globaliseringens egen skull pågår. Man kan gott kalla Alexander den store för den första mångkulturalisten!

/Henrik Andersson

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Svenne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Svenne
Medlem

Vad han borde ha gjort var att befolka babylon med etniska greker helt enkelt. Det hade skapat ett imperium större och starkare än romarriket.