Insamling till Gula västarnas boxare stoppad

UTRIKES. En insamling till den franske boxare som slogs med en polis under en protest har stoppats.

Nordfront har tidigare rapporterat om att en före detta professionell boxare konfronterat en polisman under en protest som hölls av Gula västarna i helgen. Enligt boxaren, som heter Christophe Dettinger, slog han till polismannen i hjälmvisiret eftersom han och hans fru blev pepparsprayade.

Dettinger överlämnade efter händelsen sig själv till polisen och kommer med stor sannolikhet dömas för våld mot tjänsteman i en snabbrättegång som kommer hållas inom kort.

Anhängare till boxaren har dock startat en insamling i hans namn, som igår nådde upp till 120 000 euro. Insamlingen stängdes dock ner av den insamlingstjänst man använt sig av.

Den franske finansministern Bruno Le Maire tycker att nedstängningen var ett bra beslut:

— Jag förstår inte hur man kan ge ett enda öre till försvar för denne man och jag anser att det var klokt av företaget att stoppa insamlingen.

Företaget menar själva att de inte påverkats av de ministrar som före nedstängningen uttalade sig negativt om insamlingen. Enligt SVT är det förbjudet att samla in pengar för att täcka bötesbelopp, men det uttalade syftet med att samla in pengarna var enligt initiativtagarna att hjälpa familjen ekonomiskt och inte specifikt för att betala några böter.

Källa:
Insamling till proffsboxare väcker debatt i Frankrike

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
SverkerCarineEthnyRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Han försvarade sig och sin fru. Inte mer än rätt.

Ethny
Medlem

”Enligt SVT är det förbjudet att samla in pengar för att täcka bötesbelopp”

Men det är lagligt att använda skattebetalarnas pengar för att betala en aktivists rättsprocesser från vänsterextrema SVT som höll på med människosmuggling, en brottslig handling?

Ser inte direkt någon skillnad på deras handling jämfört med folk som donerar pengar för att hjälpa ett offer. I det här fallet var han förvisso vit och skälet till varför det inte är OK. Hade det varit en rasfrämling däremot hade det låtit annorlunda i jargongen.

Carine
Medlem

…precis vad jag också tänkte skriva men du hann före..

Sverker
Medlem

Makten agerar nu i panik, och fattar inte att detta perversa agerande mot folket dels väcker de som sovit, men dessutom retar upp folk till att agera. När hela folket rest sig emot förtryckarna så kommer giljotinerna fram, så dumskallarna rullar utefter rännstenarna!