Inrikesministern efter att inbrottstjuv sköts: ”Självförsvar är alltid legitimt”

MÅNGKULTUREN. Den italienska butiksägaren sköt ihjäl en inbrottstjuv. Efter 38 inbrott hade han fått nog. Nu får han stöd av inrikesministern.

Fredy Pacini äger en däckbutik i Monte San Savino i den italienska regionen Toscana. Efter att ha gått nog av alla inbrott han drabbats av, enligt egen utsago 38 stycken, valde Pacini att börja sova inne i däckbutiken på nätterna.

Tidigt på onsdagsmorgonen i förra veckan väcktes han av ljud. Han sköt flera skott som träffade en av två inbrottstjuvar. Den andre tjuven lyckades fly.

Nu utreder den italienska polisen Pacini för att ha använt överdrivet våld, men han försvaras verbalt av inrikesministern, Legas Matteo Salvini.

Att vara rånare är ett farligt jobb. Har jag fel? Självförsvar är alltid legitimt!”, skriver han i ett inlägg på sociala medier.

Fredy Pacini har fått stort stöd från alla möjliga håll. En hashtag, #IoStoConFredy (Jag är med Fredy) som visar solidaritet med småföretagaren, har exempelvis blivit viral.

Källa:
Man sköt tjuv efter 38 inbrott

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

I Sverige fick en husägare för några år sen betala skadestånd till en inbrottstjuv som halkade på trappan på väg ut med stöldgodset för att trappan inte var skottad från snö.