Ingvar Kamprad har avlidit

INRIKES. Entreprenören och IKEA-grundaren Ingvar Kamprad har avlidit. Han blev 91 år gammal.

Ingvar Kamprad blev 91 år gammal. Skärmbild: tv4.se.

Under söndagen avled Ikea-grundaren Ingvar Kamprad  efter en kort tids sjukdom. Enligt Ikeas presstjänst var företagsledaren omgiven av sina nära och kära i sitt hem i Småland när han somnade in.

— Vi är oerhört ledsna över Ingvars bortgång. Vi kommer alltid minnas hans hängivenhet och engagemang för att alltid verka för de många människorna. Att aldrig ge upp, alltid försöka bli bättre och att leda genom att föregå med goda exempel, säger Torbjörn Lööf, VD och koncernchef Inter IKEA Group till Aftonbladet.

Kamprads familj har sitt ursprung i Tyskland och i sin ungdom stödde Kamprad Tredje riket. Han har i efterhand tagit avstånd från sina nationalsocialistiska övertygelser.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VeraKarlKlausJan HjelmPeter H. Norrland Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Klart trist, men får man 91 år i livet, en tid där man uträttat saker få människor ens kan drömma om, så får man nog skatta sig nöjd ändå.

Man kunde bara önska att han med den förmögenhet han byggde upp kunde ha avvarat lite av den till den politiska kampen för Sverige/Norden också. Men vem vet, kanske något sådant står att vänta i hans arv?

Peter H. Norrland
Medlem

Må fascisten Kamprad vila i frid och må han tänkt till ordentligt när han senaste gången justerade sitt testamente så även den Nordiska motståndsrörelsen får en rejäl slant!
👌🏻

Jan Hjelm
Medlem

Hoppas att familjen sparar den lilla insexnyckeln som de skruvar ihop hans kista med. RIP

Karl-Путин A
Medlem

Haha….den var kul. Jag har för mig att IKEA tänkte lansera en likkista för några år sen, men den skulle vara gjord i wellpapp och vikas ihop på plats.

Klaus
Medlem

I Tyskland började han med reklaminslaget
”IKEA – Das unmögliche Möbelhaus aus Schweden”
och hade mycket succé.

Karl-Путин A
Medlem

Jag är inte lika lyrisk till IKEA, även om jag beundrar Kamprads entreprenörskap. Det finns inget företag, som globalt, har varit till större men för design- möbel- och inredningskulturen som IKEA. Man skulle kunna kalla IKEA för möbelbranschens McDonalds; massproducerade smaklösa produkter till en billig peng.

Karl-Путин A
Medlem

Att IKEA numera även ägnar sig åt homo-
och rasblandningspropaganda gör inte saken bättre.

Vera
Medlem

Man kan tycka osv. Men jag gillar inte svek.Per Engdahl lånade Ingvar Kamprad pengar till starten av IKEA, vilket han förnekade vid pressens snokande, och Kamprad gjorde en massa osmakliga ”botgöranden” för Israel. Om man hårdrar hade IKEA aldrig funnits om inte faschisten Engdahl lånat Kamprad pengar till starten?