Ingrid & Conrad: ”Åkesson vill förbjuda Motståndsrörelsen baserat på saker han inte har en jävla aning om!”

MEDIA. Under gårdagen riktade de invandringskritiska radiopratarna Ingrid & och Conrad skarp kritik mot SD, som de menar deltar i den accelererande Rysslandshetsen inför årets valrörelse. Mest kritik får dock partiet för deras iver att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, som man menar bygger på okunskap och ett inlärt beteende.

Under förra veckan uppmärksammade Nordfront att den systemkritiska radioduon Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv i ett oväntat uttalande sade att Sverigedemokraterna är ”det enda lilla hopp vi har” och att om man krossar SD inför valet i höst så krossar man också Sverige”. Ingrid & Conrad gick dagen efter ut med ett förtydligande, där båda bland annat menade att de de facto är väldigt kritiska mot Sverigedemokraterna och att deras uttalanden från dagen innan måste ses inom kontexten av den kritik man också framförde mot den före detta sverigedemokraten Pavel Gamovs löfte om att avslöja allvarliga oegentligheter inom SD. Framförallt eftersom de menar att han uteslutande gör det av skäl som endast är tänkta att gynna honom själv.

Ingrid menade sig dessutom sätta sitt hopp till Gustav Kasselstrands nyregistrerade parti Alternativ för Sverige (AfS).

Under gårdagen gick dock radioduon till väldigt skarp kritik mot Sverigedemokraterna och  partiledaren Jimmie Åkesson. Bland annat kritiserades SD:s medverkan i etablissemangets hets mot Ryssland, som man menar har används som ett alibi för att utöka övervakningssamhället. stärka den sittande socialdemokratiska regeringens position inför valet samt för att misskreditera systemkritiska röster i samhället.

— SD har bidragit till den här väldigt märkliga ryssnojan, vilket faktiskt förvånar mig, konstaterar Conrad i programmet och fortsätter med att antyda att SD är precis som de andra riksdagspartierna:

— Det är ju tyvärr åttaklövern får man ju ändå säga.

Ingrid påminner sig då om att Jimmie Åkesson under den amerikanska presidentvalskampanjen tog avstånd från Donald Trump, som under sin valrörelse samlade ett starkt stöd från många nationalister och antiglobalister.

— Man får ju också komma ihåg att Åkesson har ju sagt att han vill förbjuda NMR [Nordiska motståndsrörelsen], och jag har ju länge försökt att skydda honom. Men i det här uttalande sa han att ”ja dom är så våldsamma och typ slänger bomber och då måste dom ju förbjudas”, och då har jag resonerat som så att ”ja men han vill ju förbjuda dem för att de är våldsamma”. Men de är ju inte våldsamma egentligen och grejen är den att han [Åkesson] sprider ju vidare det här ryktet om att NMR springer runt och slänger bomber på folk och hetsar igång ett förbud, påminner sig Conrad och fortsätter:

— Här har vi ju en person som trots allt vill förbjuda en gruppering, en annan åsikt, baserat på saker som han inte har en jävla aning om. Detta är ju ett stort problem. Det är väldigt allvarligt.

Conrad får också medhåll av Ingrid som menar att vissa människors har en inlärd reaktion på ordet ”nazister”, vilket får dem att gå emot ”grundläggande demokratiska värderingar” och ”skrika efter förbud”.

Båda efterfrågar istället politiker som ”sätter stopp” för tendenser i samhället som de menar kommer att leda till att en totalitär stat utvecklas i Sverige.

Conrad framför även kritik mot förmenta nationalister som förespråkar ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen i allmänhet:

— Om det bara är NMR som står emot att man förbjuder politiska organisationer då blir det ett faktum; då börjar man förbjuda politiska organisationer man inte gillar. Då är snart Det Fria Sverige kanske förbjudet också. Vi måste stå emot det här allihopa och igen: Jag skiter i om ni ogillar NMR, eller vad ni fått för er om dem. Det här är en principsak, vi kan inte förbjuda tankar för då är det kört!

Lyssna på programmet nedan:
Listen to ”180115 – Bard är glad, brottslingen Eliasson, BajsKims BB-insamling” on Spreaker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments