Ingrid & Conrad: ”Åkesson vill förbjuda Motståndsrörelsen baserat på saker han inte har en jävla aning om!”

MEDIA. Under gårdagen riktade de invandringskritiska radiopratarna Ingrid & och Conrad skarp kritik mot SD, som de menar deltar i den accelererande Rysslandshetsen inför årets valrörelse. Mest kritik får dock partiet för deras iver att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen, som man menar bygger på okunskap och ett inlärt beteende.

Under förra veckan uppmärksammade Nordfront att den systemkritiska radioduon Ingrid Carlqvist och Daniel ”Conrad” Frändelöv i ett oväntat uttalande sade att Sverigedemokraterna är ”det enda lilla hopp vi har” och att om man krossar SD inför valet i höst så krossar man också Sverige”. Ingrid & Conrad gick dagen efter ut med ett förtydligande, där båda bland annat menade att de de facto är väldigt kritiska mot Sverigedemokraterna och att deras uttalanden från dagen innan måste ses inom kontexten av den kritik man också framförde mot den före detta sverigedemokraten Pavel Gamovs löfte om att avslöja allvarliga oegentligheter inom SD. Framförallt eftersom de menar att han uteslutande gör det av skäl som endast är tänkta att gynna honom själv.

Ingrid menade sig dessutom sätta sitt hopp till Gustav Kasselstrands nyregistrerade parti Alternativ för Sverige (AfS).

Under gårdagen gick dock radioduon till väldigt skarp kritik mot Sverigedemokraterna och  partiledaren Jimmie Åkesson. Bland annat kritiserades SD:s medverkan i etablissemangets hets mot Ryssland, som man menar har används som ett alibi för att utöka övervakningssamhället. stärka den sittande socialdemokratiska regeringens position inför valet samt för att misskreditera systemkritiska röster i samhället.

— SD har bidragit till den här väldigt märkliga ryssnojan, vilket faktiskt förvånar mig, konstaterar Conrad i programmet och fortsätter med att antyda att SD är precis som de andra riksdagspartierna:

— Det är ju tyvärr åttaklövern får man ju ändå säga.

Ingrid påminner sig då om att Jimmie Åkesson under den amerikanska presidentvalskampanjen tog avstånd från Donald Trump, som under sin valrörelse samlade ett starkt stöd från många nationalister och antiglobalister.

— Man får ju också komma ihåg att Åkesson har ju sagt att han vill förbjuda NMR [Nordiska motståndsrörelsen], och jag har ju länge försökt att skydda honom. Men i det här uttalande sa han att ”ja dom är så våldsamma och typ slänger bomber och då måste dom ju förbjudas”, och då har jag resonerat som så att ”ja men han vill ju förbjuda dem för att de är våldsamma”. Men de är ju inte våldsamma egentligen och grejen är den att han [Åkesson] sprider ju vidare det här ryktet om att NMR springer runt och slänger bomber på folk och hetsar igång ett förbud, påminner sig Conrad och fortsätter:

— Här har vi ju en person som trots allt vill förbjuda en gruppering, en annan åsikt, baserat på saker som han inte har en jävla aning om. Detta är ju ett stort problem. Det är väldigt allvarligt.

Conrad får också medhåll av Ingrid som menar att vissa människors har en inlärd reaktion på ordet ”nazister”, vilket får dem att gå emot ”grundläggande demokratiska värderingar” och ”skrika efter förbud”.

Båda efterfrågar istället politiker som ”sätter stopp” för tendenser i samhället som de menar kommer att leda till att en totalitär stat utvecklas i Sverige.

Conrad framför även kritik mot förmenta nationalister som förespråkar ett förbud av Nordiska motståndsrörelsen i allmänhet:

— Om det bara är NMR som står emot att man förbjuder politiska organisationer då blir det ett faktum; då börjar man förbjuda politiska organisationer man inte gillar. Då är snart Det Fria Sverige kanske förbjudet också. Vi måste stå emot det här allihopa och igen: Jag skiter i om ni ogillar NMR, eller vad ni fått för er om dem. Det här är en principsak, vi kan inte förbjuda tankar för då är det kört!

Lyssna på programmet nedan:
Listen to ”180115 – Bard är glad, brottslingen Eliasson, BajsKims BB-insamling” on Spreaker.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Rebecca says:

  Ja, det är ju fint att de uppmärksammat att Jimmie Svärjävännör Åkesson har onda planer. Har tyckt att det varit lite svaj fram och tillbaka från dem, men helt klart positivt att de påpekar detta. SD är faktiskt ren skit och jag vågar påstå att svensken är redo för Motståndsrörelsen även utan mellansteg. Många kommer ju direkt från vänstern, exempelvis.

 • Senaste says:

  ”Ingrid menade sig dessutom sätta sitt hopp till Gustav Kasselstrands nyregistrerade parti Alternativ för Sverige (AfS).”

  Man hoppar med andra ord runt mellan alternativ som alla ingår i samma system, eller är det någon som tror att AfS i sin politiska gärning verkligen vågar ta sig an mörkrets krafter? Det här säger jag inte för att verka nedlåtande, det är bara ett kallt konstaterande. Även David Duke och Kevin MacDonald, med den insikt de samlat på sig, förblir i slutänden lojala till systemet och röstar på ett av alternativen som ”de” ställt fram. Duke menade väl inför valet att det var förräderi att inte rösta på Trump, det säger en hel del. Det är så enkelt att stanna kvar vid något bekant, att välja minsta motståndets väg, bekvämlighet framför lösningar.

  • Simon Holmqvist Simon Holmqvist says:

   Håller med. Systemkritiker har ibland en önskan att ändå, på något sätt, kunna vara en del av systemet, om än lite rebelliskt sådär.

   Det är ju det som är grunden i vad man brukar kalla för borgerlig nationalism. Men det är ett symptom som går att komma över, jag har själv gjort det en gång i tiden.

   Fienden kompromissar inte med folkmordet och därför är radikal kamp den enda vägen framåt. På samma sätt är nationalsocialismen det enda system som kan säkra vår överlevnad på sikt.

  • AFS är höger, Motståndsrörelsen är vänster.

   • Simon Holmqvist Simon Holmqvist says:

    Motståndsrörelsen är inte vänster.

    Vi ska inte hamna i fällan att försöka definiera oss enligt en totalt meningslös och intetsägande skala som bara används emot oss.

 • Valhalla says:

  Pomada-Åkesson är en olycka för SD och svenska folket. Han bör bytas ut mot en riktig nationalist.

 • André Devecseri says:

  Lite off-topic förvisso, men intressant att äntligen få veta Conrads riktiga namn (har följt honom sedan hans tid i Radio Länsman).

  On-Topic: SD är naturligtvis en bunt sionisthoror likt resten av packet, så det är inte okunskap det handlar om, utan att de inte vill att de nordiska folken ska överleva.

 • Detta är orsaken till varför jag inte fördömmer I&C helt. För mig är det uppenbart att de inte ställer sig bakom det traditionella och ologiska hatet mot NMR, de har i god takt rört sig mot att tala mer och mer resonligt och logiskt om Motståndsrörelsen även om det svalnat lite pga olika anledningar. Med tanke på den resa båda gjort på senare år kan jag köpa deras mål som ännu en del av stegen mot sann nationalism varesig de själva förespråkar den på ett rakt sätt eller ej. Det känns orimligt att de skulle ta risken att t.ex träffa Pär Öberg flertalet gånger om de var 100% emot honom och hans åsikter. Kontrollerad opposition i den eviges knä har vad jag själv erfarat Åkesson-attityd, dvs ett blankt nej till nationalsocialism utan vidare förklaring förutom floskler som ”högerextremism”. Jag kan ha fel så klart, men detta är min nuvarande åsikt. Att även gott folk tar vägar man själv inte förstår eller gillar tror jag är något man måste komma ihåg innan misstankarna börjar flöda och blandas upp med diverse hetska attityder. Självklart är Motståndsrörelsen förövrigt det enda alternativet 2018.

  • Simon Holmqvist Simon Holmqvist says:

   Jag tror de hade sagt så om de hade tyckt så. Ingrid & Conrad har uppenbarligen inte samma beröringsskräck som vissa har och har visat att de kan förhålla sig till Motståndsrörelsen på ett normalt sätt. Däremot ser de uppenbarligen inte oss som ett alternativ att rösta på till valet.

 • Kristian says:

  Åkessons herrar säger till honom vad han ska säga,göra och tycka.

 • Gunnar says:

  Det är klart att det är positivt att inte I&C har total beröringsskräck med Motståndsrörelsen, men jag kan ändå tycka att de är fega och hycklande. Vad hade varit problemet med att säga ”AfS har inte bildats ännu så om det kan vi inte uttala oss, givetvis hamnar vår röst på Nordiska motståndsrörelsen i detta val som det ser ut nu – även om vi inte delar deras åsikter till 100%” istället för att säga att man ska rösta på SD eller kanske AfS, men att Motståndsrörelsen är otänkbart?

  Här skyddar de organisationen till 100% av egenintressen, för att de är rädda att deras egna organisation (som inte är någon organisation?) ska förbjudas om Motståndsrörelsen förbjuds. Nej, jag blir bara mer och mer besviken på I&C på sistone och hoppas verkligen de skärper till sig snart. I nuläget är de knappast någon oberoende podd som de påstår sig vara.


 • Lämna ett svar