Ingrid Carlqvist lämnar Svegot och Det Fria Sverige

INRIKES. Den invandringskritiska opinionsbildaren Ingrid Carlqvist har meddelat att hon lämnar Det Fria Sverige och tidningen Svegot, där hon fram till nu har varit chefredaktör.

Ingrid Carlqvist.

Ingrid Carlqvist, som blev känd hos nationella tack vare podden Ingrid & Conrad som hon drev tillsammans med Daniel ”Conrad” Frändelöv, har meddelat att hon lämnar Det Fria Sverige (DFS) och tidningen Svegot, där hon fram till nu har varit chefredaktör.

I ett uttalande skriver Carlqvist:

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Man ger sig in i något nytt med de bästa avsikter och intentioner – och ändå funkar det inte. Jag har bestämt mig för att lämna Det fria Sverige och Svegot som är en underavdelning till föreningen. Förhoppningsvis ses vi snart någon annanstans.

Vidare skriver hon:

Ingen har rätt, ingen har fel – vi vill bara olika saker och har olika syn på hur slutmålet ska uppnås. Därför har jag tagit beslutet att avgå ur Det fria Sverige och därmed också ge upp den tidning jag älskade att göra – Svegot.

DFS har också på sin hemsida bekräftat Carlqvists avgång och där föreningens ordförande Dan Eriksson säger följande:

— Ibland fungerar inte samarbeten precis som man tänkt sig eller hoppats. Det är tråkigt att Ingrid lämnar föreningen och Svegot men samtidigt har hon skött det hela väldigt professionellt. När man har olika syn på hur arbetet ska bedrivas, och inte lyckas hitta någon mellanväg, så är det bäst om man kan skiljas som vänner och hitta nya sätt att fortsätta arbetet för vårt folk och vår sak. Ingrid Carlqvist kommer alltid vara inskriven i historien som en av föreningens grundare, och jag ser fram emot att se hennes kommande projekt växa fram.

Ingrid Carlqvist var med och grundade Det Fria Sverige och har sedan lanseringen varit vice ordförande för föreningen. Hon har också varit en av deras mest profilerade företrädare, bland annat genom sin roll som chefredaktör för föreningens tidning Svegot. Vem som kommer att ta över Ingrid Carlqvists plats som vice ordförande är ännu okänt.

Innan Carlqvist blev invandringskritiker arbetade hon som journalist på flera etablerade medier. Hon är även författare och har bland annat skrivit dokusåpakändisen Carolina Gynnings självbiografi ”Ego Girl” och senast den samhällskritiska boken ”Från Sverige till Absurdistan”.

Även Carlqvists kollega Maria Celander har på Twitter meddelat att hon lämnar DFS och Svegot. Däremot kommer Daniel Frändelöv vara fortsatt aktiv inom de två projekten.

Källor:
Ingrid Carlqvist: Jag tar farväl, för denna gången
Vi avtackar Ingrid Carlqvist från föreningen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
GunnarSimon HolmqvistSigrid-D_B-Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Hon sätter då rekord i samarbeten som inte fungerar. Får då verkligen intrycket att hon har en förmåga att ständigt trampa i klaveret, i alla lägen. Man undrar liksom varför hon ges nya chanser, med sådant bagage.

Daniel
Medlem

Äntligen… Hoppas Björkqvist kan ta större plats nu.

Den-Kristne
Medlem

Ja, Björkqvist verkar vara bättre än Carlqvist.

Lefflan
Medlem

Tycker det är alldeles för snällt och objektivt skrivet om Ingrid här. Hon har varit oerhört oförskämd mot motståndsrörelsen.
Varför göra reklam åt någon som är fientligt inställd mot en?

Förstår att i en notis så hålls saker objektivt. Men då borde detta enligt mig varit en tyckande artikel istället. Där hennes uttalanden och oförskämdhet tas upp.

Vissa kan börja grina då ”men varför hålla på med splittring!!” – det är inte splittring att blotta en person för vad den är, eller en organisation eller en rörelse, eller vad det nu kan vara.

Sigrid
Medlem

Detta är just en nyhetsnotis, den är menad att vara objektiv. Jag tror inte det finns någon mening för Nordiska motståndsrörelsen eller någon företrädare att kommentera detta i en artikel. Finns viktigare än att tjafsa med dessa människor.

Simon Holmqvist
Redaktör

Det finns mycket att säga om Ingrid Carlqvist. Men precis som Sigrid här skriver är detta en nyhetsnotis som dessutom handlar om hennes avgång från DfS/Svegot och inte hennes oförskämdheter.

Fredrika
Medlem

Detta är typiskt för så kallade ”Sverigevänner”. De har ingen ideologi så det enda som leder dem i sina samrabeten är deras känslor. Utan ideologi blir en eller annans ego för dominant eftersom den som har störst ego försöker diktera vilken verksamhet som ska utföras på vilket sätt. Med en ideologi som vi har sätter man sig själv åt sidan lite för allas bästa. Otyglad individualis saboterar samhället. Det vet Fienden.

b¤d
Medlem

Tyvärr hägrar en större pengapåse eller annat på annat håll. Den här människan är tror jag som en golfboll. Från hål till hål och där man kan förkovra sig bäst.

2 Ruttna… Lingon!

Gunnar
Medlem

Carlqvist är en vedervärdig människa som mest troligt med sin grandiosa självbild tror att hon lyckas bättre utan de andra. Hur som helst gör det knappast Svegot och DfS till något gott och bra för den nationella rörelsen bara för att Carlqvist lämnar. Glöm inte att både Eriksson och Söderman är kvar – ytterligare två människor som den nationella rörelsen mått bättre utan.