Inget tyskt åtal mot 95-årig före detta arbetslägervakt

JUDISKA FÖRFÖLJELSER. Efter ett ovanligt domstolsbeslut väcks inte åtal mot en 95-årig före detta vakt på arbetslägret Mauthausen.

En före detta SS-vakt vid Mauthausen under andra världskriget, den nu 95-årige Hans Werner H, har av judisk makt-rörelsen anklagats för att i och med sina uppgifter som vakt vid arbetslägret – av judarna kallat dödsläger – ha medverkat till ”mord på tiotusentals interner”.

Hans Werner H. påstås vara skyldig till mord på över 36 000 personer, eftersom det är det antal som judiska källor hävdar ha dött under den period då han tjänstgjorde i arbetslägret mellan oktober 1944 och maj 1945.

Det är ett ovanligt beslut i Tyskland som fortfarande är formellt – men även i praktisk politik faktiskt – ockuperat av segrarmakterna efter andra världskriget som judarna inledde genom att i världens alla judars namn förklara krig mot landet 1933.

Inga fakta, inga bevis
Rätten i Berlin har inte funnit några bevis som stödjer massmordsanklagelserna mot Hans Werner H. Själv säger han att han var SS-soldat men aldrig satt sin fot i arbetslägret. Istället tjänstgjorde han en kort tid som vakt vid en ammunitionsfabrik i Linz, Österrike, som också tvingade judar och andra människor att arbeta för den tyska statens räkning.

Åklagarsidan ”har inte presenterat några verifierbara fakta” beträffande den misstänktes påstådda brott, säger rätten, och tillägger att det är ”osannolikt” att Hans Werner H skulle bli fälld.

Den judiskt drivna åklagarsidan har redan överklagat domstolens beslut.

Förra året dog den 96-årige före detta bokföraren vid Auschwitz Oskar Gröning medan han fortfarande överklagade domen om medhjälp till massmord. Året innan dog den före detta SS-sergeanten Reinhold Hanning som även han dömdes till medhjälp till massmord, då påstådda 170 000 offer, innan rättsväsendet hann kasta honom i fängelse.

Källa:
German court rejects charges against 95yo ’guard’ at Nazi camp where thousands perished

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Karl-Путин AKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Ni gör ett bra jobb.
Domstolen fann inga bevis, helt klart. Skulle det vara första gången vid förintelserättegångar i Tyskland att domare avgörar sanningsenligt autonomt?
Judar är en plåga.
Rättegången mot Ernst Zundel i Canada var redan succé med hjälp av advokaten Doug Christie. Men det intresserar varken judar eller icke-judiska mångkulturkarrierister.

Karl-Путин A
Medlem

Jag gläder mig verkligen å hans vägnar, inte minst så här i juletid som är en glädjens högtid för oss arier, germaner och (vita) människor över lag.

Tänk om man finge uppleva att världshistoriens största bluff någonsin också avskrevs med motiveringen:

Åklagarsidan ”har inte presenterat några verifierbara fakta” beträffade den så kallade ”förintelsen” säger rätten, och tillägger att det är osannolikt att lögnen skulle hålla för en rättslig prövning.

Karl-Путин A
Medlem

Vilket föregående talare redan har påpekat.