Inget åtal om förtal efter Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Brottsutredningar om förtal kring Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg läggs nu ner.

Under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg, som gick under parollen ”Revoltera mot förbrytarna”, hölls plakat upp på ett antal av Sveriges förbrytare som genomdriver folkmordet på svenskarna. Några av de utpekade förbrytarna kände sig träffade och tre av dem anmälde informationsspridningen till polisen.

Men nu läggs åtalen om förtal ner. Enligt Åberg ska kepsar och solglasögon hos plakatbärarna ha gjort det omöjligt att identifiera dem.

– Vi inledde förundersökning angående förtal i de här ärendena, och efter diverse olika utredningsåtgärder som har gått ut på att försöka identifiera en gärningsman, så har vi kommit fram till att det inte är möjligt, och då har vi fattat beslut att lägga ner förundersökningen, säger kammaråklagare Ulrika Åberg till SR.

Willy Silberstein, som tills ifjol var ordförande för den judiska lobbyorganisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA), var en av dem som grät ut i media över att bli utnämnd som förbrytare. Han anmälde saken till både JK och polisen. Till media uttryckte Silberstein att han anser att det är särskilt allvarligt att flera av de utpekade förbrytarna var judar.

En annan som utnämndes som förbrytare var Christer Mattsson, grundare av Toleransprojektet och mångårig profitör på John Hrons död.

Källa:
Nazister slipper åtal för förtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Bisarrt hur reglerat det offentliga samtalet är i dagens Sverige, och att man endast kan undkomma rättsliga konsekvenser genom att vara anonym. Jag menar, man får ju som bekant inte använda ordet neger, inte påpeka att judar har makt, och tydligen inte heller kalla politiker förbrytare. Kanske det vore på tiden att vår statsmakt trycker ut en liten, tunn skrift över det man får säga, så man kan veta hur man följer lagen? Fast känner jag dem rätt så skulle den inte innehålla mer än detta: ”Vårt samhälle är förträffligt och vi har våra politiker att tacka för detta!” Sovjetstat… Läs mer »

Sverker
Nybörjare
Sverker
2 år sedan
Reply to  _DH_

Vi får använda deras eget vapen emot dem, och högjutt kräva just en sådan skrift om vad som är tillåtet. Då blir gemene man väckt och inser det galna=judifierade samhälle som råder.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Men allvarligt Willy, du och de dina predikar att vi andra skall veta att det inte finns några raser, vi är alla lika. Hur kommer det sig att du hittar en massa judar som var utpekade på plakaten? Eller stämmer det inte vad vi alla har blivit lärda och övertygade om, nja inte alla förstås? Om vi alla är lika, då finns ju inga grupper man kan skilja ut som olika. Eller finns det någon särskild grupp eller liknande som du tillhör Willy, någon egen grupp som inte är lik alla andra, som kanske till och med anses mer värd… Läs mer »

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Jäpp, nu får de bestämma sig: Antingen finns det inga raser hos människan och då får ’antirasisterna’ lägga ner sina rasistbeskyllningar. Eller så erkänner ni att det finns olika raser och att det finns skillnader på dem. Och erkänner ni att det finns skillnader, acceptera att ni också är rasister och diskutera skillnaderna mellan raserna.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Exakt så Janne! Enklare kan det inte beskrivas.

Fimbultyr
Nybörjare
Fimbultyr
2 år sedan

Naturligtvis finns det raser!
Men det finns också själar. Det finns en hel metafysik kring det där. Raserna har olika ”själslig” konstitution. Dvs. ser olika ut på ett själsligt plan. Alla människor har en Gudomlig del. Så vi bör verka mot varandra i en anda av broderskap!
Hur stärker man då sin kontakt med sin själ? Genom att göra gott mot andra!
Har du svårt att göra gott mot ”rasfrämlingar”? Gör då gott mot dina anhöriga, Mor och Far! Som ett tack till dem!