Inget åtal om förtal efter Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Brottsutredningar om förtal kring Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg läggs nu ner.

Under Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg, som gick under parollen ”Revoltera mot förbrytarna”, hölls plakat upp på ett antal av Sveriges förbrytare som genomdriver folkmordet på svenskarna. Några av de utpekade förbrytarna kände sig träffade och tre av dem anmälde informationsspridningen till polisen.

Men nu läggs åtalen om förtal ner. Enligt Åberg ska kepsar och solglasögon hos plakatbärarna ha gjort det omöjligt att identifiera dem.

– Vi inledde förundersökning angående förtal i de här ärendena, och efter diverse olika utredningsåtgärder som har gått ut på att försöka identifiera en gärningsman, så har vi kommit fram till att det inte är möjligt, och då har vi fattat beslut att lägga ner förundersökningen, säger kammaråklagare Ulrika Åberg till SR.

Willy Silberstein, som tills ifjol var ordförande för den judiska lobbyorganisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA), var en av dem som grät ut i media över att bli utnämnd som förbrytare. Han anmälde saken till både JK och polisen. Till media uttryckte Silberstein att han anser att det är särskilt allvarligt att flera av de utpekade förbrytarna var judar.

En annan som utnämndes som förbrytare var Christer Mattsson, grundare av Toleransprojektet och mångårig profitör på John Hrons död.

Källa:
Nazister slipper åtal för förtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments