Inget åtal mot Goldman Sachs

Goldman Sachs, en av de storbanker som anses ansvariga för finanskrisen, kommer inte att åtalas. Efter utfrågningar i kongressen har USA:s justitiedepartement valt att inte väcka åtal mot banken.

Anklagelserna handlade om en portfölj, Abacus, som hade satts samman av en av världens största hedgefonder, Paulson & Co. Goldman Sachs avslöjade inte för sina klienter att samma hedgefond samtidigt spekulerade i att värdet på portföljen skulle falla. Goldman Sachs spelade mot sina egna klienter.

Goldman Sachs har tidigare varit inblandad i minst sagt suspekta projekt. Storbanken räknas av många som en de främsta orsakerna till Greklands nuvarande kris. Goldman Sachs ”hjälpte” det redan skuldsatta Grekland att förfalska papper för att kunna komma in i EMU medan man samtidigt spelade på att Grekland skulle drabbas av allvarliga problem. Förutom krisen i Grekland har Goldman Sachs under kuppartade former satt sina egna på ledande politiska positioner i Italien. Tidningen The Independent, som kartlagt Goldman Sachs nätverk i Europa, ansåg att Goldman Sachs ”erövrat Europa” och kallade banken för den ”nya regeringen Goldman Sachs”.

Goldman Sachs – herrar över eurozonen

Västvärlden har ett rykte om sig att vara flata mot bankirer och finansmän som trots att de mer eller mindre tar över nationer, eller likt George Soros spekulerar mot ett lands valuta, ofta klarar sig utan åtal. Iran visade nyligen på ett annat tillvägagångsätt när landets största bankbedrägerihärva nystades upp. Fyra av bedragarna dömdes till döden.

Läs även:

Kriserna, bankirerna och regeringen Goldman Sachs

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

7 Kommentarer till "Inget åtal mot Goldman Sachs"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Richard Johansson
Gäst
Nybörjare
Richard Johansson

Även Island tog handgripliga metoder efter kraschen.

http://www.youtube.com/watch?v=64eI831eKY8&feature=player_embedded

Mackan
Gäst
Nybörjare
Mackan

Pang.

Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Jag måste säga att jag föredrar Irans sätt att handskas med parasiterna…

11-02
Gäst
Nybörjare
11-02

instämmer

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

instämmer

marxxus
Gäst
Nybörjare
marxxus

En hängsnara runt nacken på varenda en av Rothschilds hantlangare? Ja tack!

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

ta domstollar i sverige och i staterna, som sitter i knäna på judar.och DOM skulle dömma judar? hur korkat får man vara 2012?

wpDiscuz