Ingen ”nolltolerans” – flera AfD-ledamöter har nationella åsikter

TYSKLAND. Det invandringskritiska partiet AfD har inte gått i Sverigedemokraternas fotspår gällande ”nolltolerans mot rasism”. Flera av deras parlamentsledamöter har nämligen gjort radikala uttalanden där flera till och med kritiserat ”Förintelse”-bluffen.

Det nationalistiska och invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) valdes i september för första gången in i tyska förbundsdagen. Partiet fick nästan 13 procent av rösterna och skakade därmed om hela Europas vänsterliberala politikerklass samt försvårade regeringsbildandet för landets kontroversiella förbundskansler Angela Merkel.

Partiet har heller till skillnad från till exempel Sverigedemokraterna ingen ”nolltolerans mot rasism”. Tvärtom finns det flera högt uppsatta partiföreträdare, däribland många i förbundsdagen, som gjort mer eller mindre radikala uttalanden.

Förutom Björn Höcke har till exempel även parlamentsledamoten Wilhelm von Gottberg kritiserat det tyska folkets artificiellt uppkomna skuldkänslor över ”Förintelse”-bluffen, och kanslerkandidaten Alexander Gauland har sagt att tyskar inte ska skämmas för deras lands soldater under andra världskriget.

Den förre soldaten och numera parlamentsledamoten Martin Reichardt har sagt att han ställer sig bakom parollen ”Tyskland åt tyskarna” och hans kollega Jens Maier kritiserar även han tyskarnas ”skuldkultur” samt ”skapandet av blandnationaliteter”.

Källa:
Older, Less Diverse, More Populist: Germany’s New Bundestag Meets for First Time

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlValhallaAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Intressant, särskilt med tanke på att urvattningsagenten Petry avgick.

Valhalla
Medlem

Det tar sig, sa mordbrännaren.
Åkesson motarbetar sina egna sverigevänner och nationalister. Denna pomada-vekling måste avsättas. M:s Kristersson är ju tuffare.

Karl-Путин A
Medlem