Inga negrer eller muslimer i danskt lägenhetshus

DANMARK. En fastighetsägare i Danmark bestämde sig för att han inte ville ha varken negrer eller muslimer i sin fastighet. Därför skickade han ut ett brev till en av de boende och uppmanade honom att flytta omgående.

Den 21-årige Hussein Hamad har ombetts att flytta eftersom ägaren till hyreshuset han bor i inte vill ha muslimer och ”svarta negrer” i sin fastighet. Hamad mottog brevet under april månad i vilket fastighetsägaren talar om att Hamads närvaro inte är omtyckt av grannarna och att de är rädda för att området kommer att bli dominerat av muslimer.

— Jag känner mig otroligt kränkt, menar Hamad.

Anledningen till att fastighetsägaren ska ha skrivit brevet uppges vara att Hamad tidigare hade frågat ifall det gick bra ifall hans muslimske vän kortvarigt flyttade in i hans lägenhet. Fastighetsägaren tyckte då troligtvis att det blev en främling för mycket i huset.

När Hamad från första början skrev kontrakt på lägenheten så var det hans etniskt danska flickvän som pratade med fastighetsägen, som då inte kunde veta att det var en främling som flyttade in.

Nu kommer Hamad anmäla fastighetsägaren eftersom han anser att han blivit särbehandlad på grund av sitt ursprung.

Källa:
Udlejer til studerende: Ingen sorte negere her

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments